Kanerva: En esittäisi viestejäni pyhäkoulussa

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) ei aio ainakaan oma-aloitteisesti erota tehtävästään tekstiviestikohun vuoksi. Hän ilmoitti kannastaan yksiselitteisesti EU-kokouksen yhteydessä Slovenian Brdossa.

Kanervan mukaan kyse ei myöskään ole päiväkohtaisesta tunnelmasta, vaan hänen periaatteellisemmasta kannastaan. Ministeri kertoi myös saaneensa kansalaisilta vahvaa tukea.

– Mulla ei ole mitään aikomuksia hypätä radan sivuun, Kanerva vakuutti. Hänen mukaansa median otsikot eivät ratkaise asiaa.

Julkisuudessa on esitetty, että kokoomus valmistelisi jo taka-alalla ministerisalkkujen kierrätystä Kanervan viestisotkun vuoksi.

Kanervan mukaan asia on puolueen puheenjohtajan Jyrki Kataisen käsissä. Tämä ei ole antanut merkkejä ministerikierrosta.

– Tähän pitää suhtautua rauhallisesti.

Julkisuudessa Kanervan seuraajaksi on ehditty jo sovitella muun muassa eduskunnan puhemiestä Sauli Niinistöä sekä puolustusministeri Jyri Häkämiestä. Jos ministerivaihtoon jouduttaisiin, asiasta päättäisi kokoomuksen eduskuntaryhmä puoluehallituksen esityksestä. Virallisesti Kanervalla on ollut kuitenkin kokoomuksen tuki.

”En esittäisi pyhäkoulussa”

Erotiikkatähti Johanna Tukiaiselle lähettämiensä tekstiviestien sisältöä Kanerva ei pitänyt poikkeuksellisena.

– En mä niitä nyt pyhäkoulussakaan esittäisi, mutta eipä ne nyt niin tavattomiakaan ole.

Hänen mielestään suomalaisessa tekstiviestimaailmassa liikkuu myös paljon rajumpia viestejä. Hän sanoi itse nähneensä ja lukeneensa myös poliitikkojen ja toimittajien tekstejä, jotka ovat ”aika lailla hämmentäviä”.

– Näitä en lue sinne raskaaseen sarjaan, hän sanoi omista viesteistään.

Kanervan ja Tukiaisen tekstiviestejä sisältävä Hymy-lehti on jo painossa, ja se julkaistaan ensi viikolla.

Kanerva ei halunnut sanoa, millä mielellä hän odottaa viestien julkaisua.

– Saanko mä jotain pitää yksityistäkin, hän pyysi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.