Kangaskorpi VKL:n puheenjohtajaksi: "Arvonlisäveroa alennettava"

Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on valittu Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2016 alkaen.

Kangaskorpi ottaa vastaan VKL:n puheenjohtajuuden toimittuaan liiton hallituksessa vuoden 2014 alusta. Sanomalehtien Liiton hallitukseen Kangaskorpi valittiin 2010, ja liiton hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut vuoden 2014 alusta. Kangaskorpi jättää Sanomalehtien liiton hallituksen puheenjohtajuuden tultuaan valituksi VKL:n puheenjohtajaksi, mutta jatkaa Sanomalehtien liiton hallituksen jäsenenä.

Kangaskorpi nostaa media-alan edunvalvonnan ydinkysymyksiksi mediasisältöjen arvonlisäverotasot, tasapainon julkisen ja yksityisen mediapalvelun välillä sekä jakelupalvelujen turvaamisen.

– Lehtien, kirjojen ja muiden mediasisältöjen arvonlisäveron alentaminen on tehokkain tapa turvata kotimaisen median tulevaisuutta. On tärkeää, että Suomen hallitus toimii määrätietoisesti sen puolesta, että digitaalisen median kuluttajavero lasketaan printtituotteiden tasolle, Kangaskorpi sanoo.

VKL:n puheenjohtajana tämän vuoden loppuun toimii Pekka Soini.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.