Kangaskorpi: Yle ei saa olla liian suuri – kaupallista mediaa tarvitaan vastapainoksi

Mielenkiintoista on se, onko Yle harrastanut itsesensuuria, Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo.

Viestinnän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja, Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi pitää väitteitä Yleen kohdistuneesta poliittisesta vaikuttamisesta todella vakavina.

– Mediaan pyritään vaikuttamaan monia reittejä, ja se on ihan normaalia. Tilanne muuttuu haasteelliseksi, jos vaikuttaminen alkaa ohjata tekemistä. Mielenkiintoisinta tässä on se, onko Yle harrastanut itsesensuuria, Kangaskorpi sanoo.

Kangaskorven mukaan keskustelu Ylen painostamisesta osoittaa, että Suomessa tarvitaan vahvaa kaupallista mediaa julkisrahoitteisen mediayhtiön vastapainoksi. Nykyinen mediakenttä ei hänen mukaansa ole tasapainossa, jos suurimman media-alan toimijan journalistisiin sisältöihin on ainakin periaatteessa mahdollista vaikuttaa poliittisesti.

– Valtio-omisteisen ja valtion ohjaaman median varaan ei voida jäädä, vaan tarvitsemme elinvoimaisia vaihtoehtoja. Nyt tasapaino on hieman järkkynyt, koska Ylen resurssit ovat niin paljon suuremmat kuin meillä muilla. Yle on massiivisen rahoituksensa ansiosta niin ylivertaisen vahva toimija suomalaisessa mediakentässä, että kun siellä värähtelee, värähtelee koko maassa, Kangaskorpi sanoo.

Kangaskorven mielestä Ylen rahoitusta pitäisi leikata ja tehtäviä miettiä uudelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.