Kangasniemellä marssi hedelmällisyyden puolesta

Heterot marssivat hedelmällisyyden puolesta tänään Kangasniemellä. Joukko kunnan väkiluvun jatkuvasta pienenemisestä huolissaan olevia ihmisiä kokoontuu marssimaan iltakuudelta. Marssin lähtö on linja-autoasemalta ja marssi päättyy kunnantalolle.

Marssin taustalla oleva kuntalainen Jari Markus kertoo, että heteromarssin taustalla on yksinkertaisesti huoli kunnan väkimäärän pienenemisestä.

- Alkuperäinen idea lähti kuukausi sitten siitä keskustelusta, että kylän väki vähenee. Pitäisi pistää heterot hommiin ja saada väestönkasvu sitä kautta lisääntymään. Tämähän ei ole pelkästään Kangasniemen ongelma, vaan pienten kuntien ongelma ympäri Suomen, Jari Markus kommentoi.

Jari Markuksen mukaan heteromarssi ei missään tapauksessa ole homovastainen nimestään huolimatta.

- Tällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, mikä on Suomen seksuaalinen vähemmistö. Kyllä homoja Suomeen ja maailmaan mahtuu. Vaikeaa oli keksiä mitään neutraalimpaakaan nimeä tälle marsille.

Ennakkotietojen mukaan marssille on tulossa yllättävän paljon väkeä.

- Alunperin arvelin, että mukaan tulisi ehkä 10-15 ihmistä, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että väkeä voisi tulla kaksin-kolminkertaisesti arvioon nähden.

Jari Markuksen mukaan marssijoiden iskulauseena on "heterot hommiin", mikä lukee myös banderolleissa.

Illan jatkosuunnitelmana on, että heterot myös pääsisivät illan päätteeksi hommiin, kertoo Jari Markus.

- Yritetään saada parinmuodostumista aikaan. Tottakai lähdetään jatkoille, kuka minnekin haluaa, luultavasti se on tämä perinteinen kapakkajatko, Markus kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .