Kangasniemellä vakava vedenjakelun häiriö – vettä vuosi repeämästä niin paljon, että koko vesitorni tyhjentyi

Kangasniemellä todettiin aamulla ennen kello kuutta vakava häiriö vedenjakelussa. Kyseessä oli suuren vesiputken repeäminen Jyväskyläntien vieressä sijaitsevalla teollisuusalueella.

Seitsemän jälkeen aamulla vuotokohta saatiin paikallistettua, ja alueelle johtava vesiputki suljettua. Repeämä oli varsin dramaattinen.

– Minulle kuvailtiin ilmoituksen yhteydessä, että 'vettä tulee kaikkialta', eli isosta tapauksesta on kyse. Vettä vuosi sitä tahtia, että koko Kangasniemen vesitorni ehti tyhjentyä ennen sulkemista. Nyt koko putki on suljettu, palomestari Eero Aho kertoo Keskisuomalaiselle.

Tällä hetkellä käynnissä on vesitornin pumppaaminen uudelleen tarvittavaan määrään vettä.

– Pumput käyvät täysillä, Aho toteaa.

Kangasniemen kunta ilmoitti aamulla ennen yhdeksää, että veden käyttörajoitus on poistettu.

– Kukaan tornin vaikutuspiirissä ei saanut aamulla vettä. Kun putki suljettiin, ei vuodolla muutoin ole vaikutusta asuinalueisiin. Siinä mielessä kävi onnekkaasti, että vuoto tapahtui teollisuusalueella vesiputken päässä. Sinne ei vettä hetkeen saada.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

16-vuotias tyttö riehui vasaran kanssa nuorisokodissa ja yritti ryöstää miehen puukolla uhaten kadulla Jyväskylässä –  tuomittiin ehdollista vankeutta

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.