Kangasvuoren sairaalan irtaimisto huutokaupataan: vanhoja rautasänkyjä, hanuri, uusia vessanpönttöjä...

Sairaalakiinteistöstä tehtiin perjantaina 1,7 miljoonan euron kaupat.

Jos entisen psykiatrisen sairaalan irtaimisto kiinnostaa, niin nyt on tilaisuus löytää omat aarteensa. Jyväskylän Kangasvuoren sairaalan irtaimisto kuten koneet, laitteet ja kalusteet huutokaupataan ensi torstaina, ja tuotto ohjataan keskussairaalan tukisäätiölle.

Sairaalan irtaimistosta löytyy paljon käyttökelpoista tavaraa yhtä hyvin kotitalouksille kuin yrityksillekin. Kaupan on muun muassa vanhoja rautasänkyjä, pöytiä, 60–70-lukujen muovituoleja, astioita, parit kangaspuut, pyykinpesukoneita, piano ja hanuri, täyslasiovia, uusia WC-istuimia, ruualle tarkoitettu lämpöhaudutin ja vaatekaappeja.

Irtaimisto myydään Kangasvuoren sairaalan tiloissa huutokaupalla 7. joulukuuta kello 12–15. Huutokauppatavaroihin voi tutustua paikan päällä aamuyhdeksästä alkaen. Myös ennakkotarjouksen voi jättää tiistain alkuiltapäivään asti. Huutokaupan meklarina toimii Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen.

Huutokaupasta saadut rahat ohjataan kokonaisuudessaan Keski-Suomen keskussairaalan tukisäätiölle. Tukisäätiön kautta rahat ohjautuvat muun muassa lääketieteellistä hoitoa ja hoidollisia käytänteitä kehittävään tutkimustyöhön, laitehankintoihin ja potilaiden, erityisesti pienten lapsipotilaiden viihtyvyyteen.

Nokkakärryistä kaakeleihin

Sairaanhoitopiirin listauksen mukaan huutokaupassa on myytävänä muun muassa astioita, pienkoneita (pyykinpesukoneita, teollisuuspesukoneita, imuri, mankeli), lämpöhaudutin, kolmen uunin uuni, kylmäkaappeja, pöytiä, tuoleja, kaappeja, metallisia vaatekaappeja, hanuri, piano Hohner, pianotuoli, uusia kaakeleita, posliinin polttouuni Kerako, täyslasiovia esimerkiksi parvekelasitukseen, sänkyjä, vanhoja rautasänkyjä, penkkejä, muovituoleja 60–70-luvulta, siirrettävä iso kylmiö, pesuallas, valkokangas, projektoreita, videolaitteita, piirtoheittimiä, kuivauskaappi, pesukoneita, uusia WC-istuimia, kahdet kangaspuut, poppanapuut, höyläpenkki, erilaisia teknisiä työvälineitä kuten levyleikkuri, -puristin ja smirkeli, välinepöytiä, instrumenttiastioita ja nokkakärryt.

Lista ei ole kattava, eli muitakin löytöjä voi tehdä. Työvälineet eivät välttämättä täytä kaikkia nykyisiä työturvallisuusmääräyksiä.

Tuote myydään käytettynä eikä tuotteilla ole vaihto- tai palautusoikeutta eikä takuuta. Myyjä ei vastaa mahdollisista myöhemmin ilmenneistä vaurioista tai virheistä.

Kiinteistö myytiin 1,7 miljoonalla

Itse sairaalakiinteistöstä tehtiin perjantaina 1,7 miljoonan euron kaupat. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri myi kiinteistön VRP Keski-Suomi Oy:lle perustettavien yhtiöiden lukuun.

Kiinteistö kattaa entisen sairaalan maa-alueen ja siellä sijaitsevat rakennukset. Kiinteistö on pinta-alaltaan noin kahdeksan hehtaaria. Alueesta on parhaillaan vireillä kaavamuutos.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .