Vanha väistyy uuden tieltä – entisestä paperitehtaasta tulee tuhansille koti

Yli 130 vuotta paperiteollisuuden aikaa päättyi Jyväskylässä viisi vuotta sitten, mutta sitä ei pitkään surkuteltu.

Viisi vuotta myöhemmin Kankaan entisesta paperitehtaasta ovat jäljellä enää lähes pelkästään suojelutarkoituksessa säätetyt osat, lyhennetty piippu sekä vielä purkuaan odottava uuden paperitehtaan puoli – muun muassa voimalaitos, paperikonesali ja kemikaalivarasto ovat historiaa.

Ensimmäiset uudet käyttäjät Kangas on saamassa jo vuodenvaihteessa, kun Jyväskylän koulutuskuntayhtymän taidealojen ja niiden perässä Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilöstö muuttavat vanhan paperitehtaan uudistettuun siipiosaan. Myös alueen ensimmäisen asuintalon, Skanskan urakoiman Raina-rakennuksen urakan on määrä käynnistyä vielä loppuvuodesta.

– Täysin tyhjänähän alue ei ole ollut nytkään, vaan vuokralaisia on 47 ja alueella on ollut vilkasta tapahtumatoimintaa, muistuttaa Kankaan projektipäällikkö Erkki Jaala.

– Ensi vuonna alkaa todellinen siirtyminen uuden rakentamiseen.

KSML.tv kipusi perjantaina katolle Kankaan ylle katsomaan, miltä työmaalla näyttää, myllerrykseltä kun eivät ole voineet välttyä ohikulkijatkaan. Katso videolta, mitä Kankaalla tapahtuu juuri nyt.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .