Kannonkosken kunnassa työntekijät saavat harrastaa liikuntaa työajalla – Anu Oksan hakkaa ja potkii nyrkkeilysäkkiä

Kannonkosken kunnassa voi lisätä omaa työhyvinvointia työajalla vaikka lyömällä nyrkkiä säkkiin ja potkaisemalla perään. Potkunyrkkeily on yksi muodoista kuitata edellisen hallituksen työajanpidennys eli niin sanotut kikytunnit.

– Minä potkin säkkiä enemmän kuin hakkaan. Se on tehokkaampaa. Veri kiertää niin aivot toimii paremmin, kertoo Kannonkosken ja Kyyjärven yhteinen elinkeinokoordinaattori Anu Oksanen.

– Istumatyöläisen jumit aukeavat, kun välillä liikkuu. Tärkeät asiat ei hoidu hyvin, jos niitä tekevät ihmiset eivät ole kunnossa. Tämä on hyvä juttu! hän iloitsee.

Viime viikolla Keskisuomalaisessa kerrottiin, että Jyväskylän yliopiston työntekijät saavat käyttää työajastaan kaksi tuntia viikossa liikuntaan. Kannonkosken kunnanjohtaja Markku Vehkaoja kertoo, että kunnassa otettiin liikuntakiky käyttöön vuoden 2017 keväällä. Kuuden minuutin päivittäinen työajanpidennys kerätään yhden viikon työpäivien ajalta puolen tunnin tai kahden viikon ajalta tunnin liikuntasessioksi.

– Kyseessä on ryhmäliikuntaa työtiimeittäin lähiesimiehen kanssa sovitulla tavalla. Se voi olla kävelyä, sauvakävelyä, pyöräilyä, pelaamista tai uintia, Vehkaoja kertoo.

Liikuntakiky otettiin käyttöön, vaikka KT Kuntatyönantajat lähettivät kiky-sopimukseen liittyneen paimenkirjeen kunnille. Sen kanta oli, ettei liikunta ole virka- ja työehtosopimuksen mukaista työaikaa. Vehkaoja sanoo, että KT Kuntatyöntekijöiden kirje koettiin ohjeellisena.

– Meillä työnantaja- ja työntekijäpuolet olivat yksimielisesti ratkaisun kannalla. Pienessä organisaatiossa olemme saaneet tämän toimimaan, Vehkaoja perustelee.

Yliopistolla harrastetaan liikuntaa työajalla – millaiseksi hintalappu muodostuisi, jos kaikki yritykset tekisivät niin? 

– Minusta työajan pidennyksen paras hyöty saadaan lisäämällä työntekijöiden työhyvinvointia ja jaksamista. Siihen liikunta on yksi parhaista lääkkeistä, Vehkaoja sanoo.

– Saamani palaute on ollut hyvää. Työntekijät kokevat, että työnantaja on antanut työajanpidennyksen yhteydessä porkkanaa eikä keppiä.

KT Kuntatyönantajien vs. neuvottelupäällikkö Anne Kiiski ei ota kantaa Kannonkosken yksittäistapaukseen. Ohjeistus tehtiin, kun Juuan kunta otti liikuntakikyn käyttöön vuonna 2016.

– Meidän mielestämme tämä käytäntö ei ole ainakaan suositeltavaa, Kiiski muotoilee.

Laitosmies, JHL:n pääluottamusmies Jouni Hartikainen kertoo, että työntekijät aluksi ihmettelivät, että niinkö työaikaa voi käyttää liikuntaan.

– Mutta se otettiin mielihyvin vastaan. Oltiin iloisia, että työnantaja huomioi työhyvinvointia, Hartikainen sanoo.

Hartikainen itse on pelannut sulkapalloa työajalla.

– Eihän liikunta työltä tunnu, mutta sen olen huomannut, että liikunta virkistää ja lisää jaksamista. Useimmiten liikuntaa jatketaan työajan jälkeenkin, pelataan tai kävellään puolen tunnin jälkeen vielä omalla ajalla se toinen puoli tuntia, Hartikainen huomioi.

Hartikaisen mukaan palaute on ollut positiivista. Liikunnan vaihtoehtona työntekijä voi tehdä työajanpidennyksen myös työnä. Suurin osa on valinnut liikunnan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .