Kansa on löytänyt taidekaupunkiin - Mänttä-Vilppulaan!

– Kyllä, kansanpaljous on vallannut meidät, nauraa Serlachius-museoiden kehittämispäällikkö Päivi Viherkosk i.

Ihmiset olivat lähteneet liikkeelle heti kun Gösta-museo laajennuksen jälkeen ensi kerran avattiin lauantaina 14. kesäkuuta. Ensimmäisen kymmenen päivän aikana Serlachius-museoissa vieraili Viherkosken mukaan yli 5 000 ihmistä.

– Meno on jatkunut siitä saakka koko lailla samanlaisena. Kyllähän meillä on 10 000 kävijän kesiä on, mutta nyt vauhti on ollut kaksinkertainen.

Museoihin väkeä mahtuu kyllä, mutta ravintolassa on ajoittain kysytty pitkämielisyyttä jonojen takia ja etenkin parkkipaikoilla on ollut suorastaan ruuhkaista.

– Sen vuoksi olemmekin järjestäneet bussikuljetuksen kaupungilta museoille. Serlachius-bussilla pääsee museoille veloituksetta ja auton voi jättää vaikka kaupungille, Viherkoski vinkkaa.

Aikataulut löytyvät Serlachius-museoiden ja Mänttä-Vilppulan matkailuinfon nettisivuilta.

– Toivomme kävijöiltä kärsivällisyyttä ruuhkissa ja jos näyttää siltä, ettei meille mahdu ruokailemaan, niin kannattaa mennä toisaalle Mäntässä.

Viherkoski arvelee, ettei kansaa ole tänä kesänä saanut museoihin yksinomaan sateiset ilmat, vaan kyllä nyt on varta vasten lähdetty katsomaan uutta museota.

– Moni ilmoitti jo etukäteen panttaavansa tuloaan siihen saakka, kunnes uusi rakennus avataan. Kiitosta olemme kyllä saneet, aivan ylitsevuotavasti, Päivi Viherkoski iloitsee.

Myös Mäntän kuvataideviikoilla on ollut kävijöitä kiitettävästi. Toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen ennakoi 5 000 kävijän raja saavutettavan tänä viikonloppuna, 5.-6. heinäkuuta.

– Kyllä se on tämä Mäntän superkesä, joka vetää, Nyrhinen sanoo.

Kansaa on kiinnostanut myös muun muassa Kaarina Kaikkosen tekstiiliteoksen Totuuden henki ylleen saanut Mäntän kirkko.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .