Kansalaisille tärkeitä verkkopalveluita kaatui – Häiriö korjattu

Poliisin sähköiset palvelut ovat jälleen käytettävissä, kertoo poliisi Twitterissä. Poliisi tiedotti aiemmin palveluiden kaatuneen, mikä sen mukaan johtui kansalaisen asiointitilissä ilmenneestä viasta.

Myös Espoon kaupungin tietoliikenne on palautumassa normaaliksi. Espoo tiedottaa Facebookissa, että pientä hitautta voi silti olla edelleen havaittavissa.

Verkkoyhtiö Fujitsun vika on pimensi ainakin Espoon kaupungin, oikeusministeriön ja verottajan verkkosivut. Vika on paikannettu, mutta sen kestosta ei vielä ole tietoa.

Fujitsulta kerrotaan, että heidän verkossaan on yhteen konesaliin rajoittunut häiriö, joka vaikuttaa useisiin asiakkaisiin.

Verottajan verkkosivut kaatuivat aamupäivällä. Tilapäisesti poissa käytöstä ovat niin vero.fi-sivusto kuin verotuksen sähköiset asiointipalvelut, kuten veroilmoitus verkossa -palvelu. Vero.fi-sivu alkoivat toimia jälleen klo 12.00. Sähköiset asiointipalvelut, kuten veroilmoitus verkossa -palvelu, alkoivat toimia noin klo 12.30.

Vian syynä on Verohallinnon mukaan teknisen palveluntarjoajan laaja häiriö. Vika ei sen mukaan koske verotusohjelmia eikä vaikuta verotuksen laskemiseen. Myöskään kansalaisten tiedot eivät ole vaarassa.

Verohallinto lupaa tiedottaa vian korjaamisesta Twitterissä.

Espoon kaupungin nettiliikenteen lisäksi sähköpostiliikenne oli kokonaan katkennut. Espoon ongelmista kertoi ensin Helsingin Uutiset. Vika vaikuttaa käytännössä liki kaikkiin kaupungin palveluihin. Puhelinliikenne Espoon kaupungin numeroihin toimii kuitenkin edelleen.

Myös oikeusministeriön verkkosivut kaatuivat aamulla. Ministeriön viestintäasiantuntijan mukaan kyse on isosta ongelmasta tietoteknisen palveluntarjoajan puolella.

Fujitsu: Vika ei johdu hyökkäyksestä

Verottajan verkkosivut kaatuivat

Espoon ja oikeusministeriön tietoverkot nurin

Uusimmat

Kotimaa

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

Viikonloppu lämmin koko maassa, vuoden korkein lämpötila mitattiin Juupajoella – pakkanen häätää kevään tunnun ensi viikolla

Sote-uudistuksen läpimenossa kyse "erittäin ohuesta oljenkorresta"

Hankasalmen Häkärinteillä vakava tapaturma: hyppyristä laskenut mies meni tajuttomaksi, pelastushelikopteri vei Kuopioon

Koko virkakunta viikonlopputöissä, mutta riittääkö aika? Arviot sote-aikataulusta vaihtelevat toiveikkaasta melkein mahdottomaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.