Kansalaisille tärkeitä verkkopalveluita kaatui – Häiriö korjattu

Poliisin sähköiset palvelut ovat jälleen käytettävissä, kertoo poliisi Twitterissä. Poliisi tiedotti aiemmin palveluiden kaatuneen, mikä sen mukaan johtui kansalaisen asiointitilissä ilmenneestä viasta.

Myös Espoon kaupungin tietoliikenne on palautumassa normaaliksi. Espoo tiedottaa Facebookissa, että pientä hitautta voi silti olla edelleen havaittavissa.

Verkkoyhtiö Fujitsun vika on pimensi ainakin Espoon kaupungin, oikeusministeriön ja verottajan verkkosivut. Vika on paikannettu, mutta sen kestosta ei vielä ole tietoa.

Fujitsulta kerrotaan, että heidän verkossaan on yhteen konesaliin rajoittunut häiriö, joka vaikuttaa useisiin asiakkaisiin.

Verottajan verkkosivut kaatuivat aamupäivällä. Tilapäisesti poissa käytöstä ovat niin vero.fi-sivusto kuin verotuksen sähköiset asiointipalvelut, kuten veroilmoitus verkossa -palvelu. Vero.fi-sivu alkoivat toimia jälleen klo 12.00. Sähköiset asiointipalvelut, kuten veroilmoitus verkossa -palvelu, alkoivat toimia noin klo 12.30.

Vian syynä on Verohallinnon mukaan teknisen palveluntarjoajan laaja häiriö. Vika ei sen mukaan koske verotusohjelmia eikä vaikuta verotuksen laskemiseen. Myöskään kansalaisten tiedot eivät ole vaarassa.

Verohallinto lupaa tiedottaa vian korjaamisesta Twitterissä.

Espoon kaupungin nettiliikenteen lisäksi sähköpostiliikenne oli kokonaan katkennut. Espoon ongelmista kertoi ensin Helsingin Uutiset. Vika vaikuttaa käytännössä liki kaikkiin kaupungin palveluihin. Puhelinliikenne Espoon kaupungin numeroihin toimii kuitenkin edelleen.

Myös oikeusministeriön verkkosivut kaatuivat aamulla. Ministeriön viestintäasiantuntijan mukaan kyse on isosta ongelmasta tietoteknisen palveluntarjoajan puolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Fujitsu: Vika ei johdu hyökkäyksestä

Verottajan verkkosivut kaatuivat

Espoon ja oikeusministeriön tietoverkot nurin