Kansallismielinen ryhmä menossa videoimaan uimahallin naistenvuoroa – asiasta ilmoitettu jo poliisille

Kansallismielisen Suomen Kansa Ensin -yhdistyksen Facebook-ryhmässä suunnitellaan perjantaisen Wellamon uimahallin naistenvuoron videointia.

­– Tuonne paikalle olen menossa ja yritän striimata vähän!, kirjoittaa naispuolinen ryhmän jäsen.

– Hienoa! Mutta älä ota asian vuoksi stressiä. Hyvä olisi olla useampiakin striimaajia. Yleensä joku striimi aina kuitenkin epäonnistuu, vastaa tähän tunnettu maahanmuuttokriittinen aktivisti Marco De Wit.

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen kirjoitti blogissaan tiistaina, että pelkästään naisille tarkoitettu vuoro uimahallissa on paljastumassa "mamuvuoroksi". Se järjestetään huomenna ensimmäisen kerran.

Facebook-keskustelusta ei käy ilmi, minkä vuoksi ryhmäläiset ovat vuoroa menossa kuvaamaan.

Kuvaamiseen tarvittaisiin lupa

Jyväskylän liikuntapalveluiden palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko kertoo, että Facebook-kirjoittelusta ollaan tietoisia. Asiaan on varauduttu muun muassa ilmoittamalla siitä poliisille.

Uimahalli on lähtökohtaisesti julkinen paikka, eli myös allasosastolla saa kuvata. Uimahallien palveluesimies Esa Naukkarinen kertoo, että uimahallit voivat omissa järjestyssäännöissään kuitenkin kieltää kuvaamisen. Sekä Wellamossa että Aalto Alvarissa on kuvauksen kieltäviä lappuja, mutta se on sallittua Esa Naukkarisen tai uimahallin henkilökunnan luvalla.

Naukkarinen kertoo, että jos häneltä tullaan kysymään lupaa kuvaamiseen, kysyy hän käyttötarkoitusta ja tekee ratkaisunsa sen perusteella. Allasosaston ulkopuolella pukuhuoneissa tai pesutiloissa kuvaaminen on kielletty.

– Jos kuvataan vaikka kahviossa omaan käyttöön, se sallitaan. Mutta jos kuvamateriaali menee jonkin yhteisön käyttöön, ehkä jopa kunnianloukkaustarkoituksessa, sittenhän se on jo poliisiasia, Naukkarinen sanoo.

Uimahallin aulassa ja ulkopuolella kuvaaminen on sallittu.

Facebookissa ryhmäläiset puhuvat nimenomaan "striimaamisesta", jolla tarkoitetaan videon lähettämistä nettiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .