Kansanedustaja Oinonen oikoo raiskausväitettään

Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) mielipidekirjoitus aiheutti torstaina hämminkiä. Itä-Suomen poliisi selvitteli, tapahtuiko Kuopiossa teinitytön raiskaus, kuten kansanedustaja kirjoituksessaan väitti. Oinonen kuitenkin oikoi kirjoittamaansa, ja tapauksen selvittäminen lopetettiin.

Oinonen kirjoitti Karjalaisen mielipidekirjoituksessa, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

Oinonen korjasi väitteidensä yksityiskohtia STT:lle. Hän kertoi, että luki viittaamastaan raiskauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kirjoitettiin raiskauksesta Kuopiossa. Uhri olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias, kuten Oinonen muisteli. Tapauksesta epäiltiin tuolloisen lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.

– Tämähän on tapahtunut näköjään jo joulukuun ensimmäisenä päivänä, Oinonen totesi.

Myöhemmin torstaina Oinonen kertoi STT:lle, että poliisipartio tavoitti hänet päivällä Joensuun Prisman edessä ja pyysi häntä tulemaan autoon.

– Minä sanoin, että en tule autoon. Jos kannatte ja viette, niin vastaan en pane, mutta muuten en tule, kun tämä on niin pikkumainen juttu kuin olla ja osaa. Ihmiselle sattuu erehdyksiä, Oinonen sanoi STT:lle viitaten mielipidekirjoitukseensa.

Poliisi luopui kuulusteluaikeesta. Ilta-Sanomien mukaan Itä-Suomen poliisi korosti, että koko ajan oli kyse sen selvittämisestä, onko syytä epäillä raiskausrikosta. Koska kirjoituksen tueksi ei löytynyt näyttöä, asia tuli poliisin osalta loppuun käsitellyksi. Kysymys ei ollut sen selvittämisestä, ovatko Oinosen puheet tai kirjoitukset todenperäisiä vai eivät, kertoi Ilta-Sanomat.

Oinonen: Luin raiskauksesta lehdestä

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.