Kansanedustaja Oinonen oikoo raiskausväitettään

Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps.) mielipidekirjoitus aiheutti torstaina hämminkiä. Itä-Suomen poliisi selvitteli, tapahtuiko Kuopiossa teinitytön raiskaus, kuten kansanedustaja kirjoituksessaan väitti. Oinonen kuitenkin oikoi kirjoittamaansa, ja tapauksen selvittäminen lopetettiin.

Oinonen kirjoitti Karjalaisen mielipidekirjoituksessa, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija. Hän piti edesvastuuttomana, että viranomaiset vähättelevät raiskaustapauksia.

Oinonen korjasi väitteidensä yksityiskohtia STT:lle. Hän kertoi, että luki viittaamastaan raiskauksesta Savon Sanomista. Loppiaisena ilmestyneessä lehdessä kirjoitettiin raiskauksesta Kuopiossa. Uhri olikin syntynyt vuonna 1997 eikä siis ollut 15-vuotias, kuten Oinonen muisteli. Tapauksesta epäiltiin tuolloisen lehtijutun mukaan ulkomaalaistaustaista miestä.

– Tämähän on tapahtunut näköjään jo joulukuun ensimmäisenä päivänä, Oinonen totesi.

Myöhemmin torstaina Oinonen kertoi STT:lle, että poliisipartio tavoitti hänet päivällä Joensuun Prisman edessä ja pyysi häntä tulemaan autoon.

– Minä sanoin, että en tule autoon. Jos kannatte ja viette, niin vastaan en pane, mutta muuten en tule, kun tämä on niin pikkumainen juttu kuin olla ja osaa. Ihmiselle sattuu erehdyksiä, Oinonen sanoi STT:lle viitaten mielipidekirjoitukseensa.

Poliisi luopui kuulusteluaikeesta. Ilta-Sanomien mukaan Itä-Suomen poliisi korosti, että koko ajan oli kyse sen selvittämisestä, onko syytä epäillä raiskausrikosta. Koska kirjoituksen tueksi ei löytynyt näyttöä, asia tuli poliisin osalta loppuun käsitellyksi. Kysymys ei ollut sen selvittämisestä, ovatko Oinosen puheet tai kirjoitukset todenperäisiä vai eivät, kertoi Ilta-Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oinonen: Luin raiskauksesta lehdestä