Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen esittelee kohua aiheuttaneen kakkosasuntonsa – "Mielestäni tämän parempaa paikkaa on vaikea löytää"

Viitasaarelaisen kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) kakkosasunto herätti heinäkuun lopulla kohun. Kävi ilmi, että asunto, johon kansanedustaja on saanut korotettua kulukorvausta, on virallisesti saunatila.

Hakkarainen on kertonut, että hänellä ei ole ollut asiasta muuta tietoa, kuin eduskunnan hallinto-osastolle toimitettu vuokrasopimus, jonka mukaan kyseessä on kellarihuoneisto.

Nyt Hakkarainen on lupautunut näyttämään, millainen kohun aiheuttanut asunto on.

 

Huoneisto sijaitsee Taka-Töölössä kerrostalossa, jonka sisäpihalta avataan oma sisäänkäynti kellariin vieviin portaisiin.

Pitkän eteisen toisessa päässä on huone, jossa on sänky, televisio, pari pöytää ja sohva. Huoneen seinustalla on muutamia kaappeja ja tupakeittiö. Tupakeittiöstä löytyy jääkaappi, astianpesukone ja mikro.

– Näyttääkö tämä nyt saunalta teidän mielestä? Jos olisin saunassa asunut, olisin itse sanonut sen, sanoo Hakkarainen.

Hakkarainen kuvailee kellarihuoneistoaan viileäksi ja hiljaiseksi.

– Minun mielestä tämän parempaa paikkaa on kyllä Helsingistä vaikeaa löytää tällaiselta alueelta.

Huoneistossa on pienet ikkunat, mutta ne eivät ole Hakkaraisen mukaan häirinneet, sillä hän on käynyt asunnolla vain nukkumassa.

 

Viisi vuotta asuntoa vuokrannut Hakkarainen kertoo nukkuneensa asunnolla silloin, kun on ollut pakko.

– Naapurit sanoivat lehdessä, että ei ole paljon näkynyt. Lähden tästä aina ennen viittä eduskuntaan ja iltakymmenen kävelemään sieltä takaisin.

Yhteensä öitä asunnossa on kertynyt Hakkaraisen mukaan vuodessa muutama kymmentä.

Melkein kaikki asunnon tavaroista seinätauluja ja kirjoja myöten ovat kansanedustaja Ville Vähämäen (ps.), jonka kanssa Hakkarainen on asuntoa vuokrannut.

Samassa talossa asuva Vähämäki on pitänyt kellaritilassa toimistoa ja käynyt siellä ajoittain. Sänky ja televisio ovat Hakkaraisen tavaroita.

– Tämä on nukkumapaikka vaan. Ei tämä ole minun asunto. Jos vaikka purjehtisin onnelliseen avioliittoon, en mä tänne morsianta toisi.

 

Asunnon toiselta puolelta löytyy vessa, saunan eteinen, suihkutila ja sauna. Hakkarainen yrittää etsiä saunan valokatkaisijaa, mutta sitä ei löydy.

– En ole koskaan käynyt täällä saunassa. Käyn eduskunnassa. Siellä on hyvät tilat.

Hakkaraisen mukaan hän on saanut uhkausten takia taksimääräyksen, jonka mukaan hän ei saa liikkua julkisilla kulkuvälineillä.

Tästä syystä Hakkarainen kertoo halunneensa asunnon läheltä eduskuntaa. Sinne on asunnolta muutama kilometri.

– Rahallista säästöä ei ole ollut tarkoitus tulla. Vuokrasin asunnon paikan takia ja että saa olla omissa oloissaan.

Hakkaraisen mukaan alueen vuokriin nähden asunnon alhainen vuokra ei ihmetyttänyt asuntoon muuttaessa. Hän kertoo, että ei ensin edes kysynyt vuokraa, koska asunnon sijainti oli niin hyvä. Hakkarainen sanoo olleensa valmis maksamaan enemmänkin.

– Yllätyin kyllä, mutta sitten ajattelin, että tämä on sellainen tila, missä kukaan ei halua olla – pohjakerroksessa.

Hakkarainen toimittaa selvityksen asumisestaan eduskuntaan tiistaina. Uutta kakkosasuntoa hän ei vielä ole löytänyt.

– Olen sanonut itseni irti tästä asunnosta. Olen tässä vielä kuukauden, jos saan olla. Nyt työt alkavat, niin pakkohan se on jossakin olla.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .