Kansanedustaja napauttaa presidenttiä EK:n asian ajamisesta: "Taustalla on poliittinen juju"

Kansanedustaja Kauko Tuupainen (ps.) arvelee, että presidentin ilmoitus alentaa palkkaansa ja tästä seuranneet vaatimukset alentaa myös kansanedustajien palkkoja pitävät sisällään yksinkertaisen poliittisen jujun:

– EK (Elinkeinoelämän keskusliitto) vaatii ammattiliittoja pidättäytymään palkankorotuksista. Herää sellainen ajatus, että tasavallan presidentin johdolla tätä asiaa on lähdetty viemään eteenpäin. Uskon, että taustalla on poliittinen juju.

Tuupainen huomauttaa, että Sauli Niinistö saa vieläkin yli 10 000 euroa puhtaana käteen ja paljon muita luontoisetuuksia, joten palkanalennus ei tunnu hänellä missään. Kansanedustajan mukaan asiassa ei ole kyse pelkästään presidentin palkasta, vaan hän pelaa työnantajien pussiin.

– Nyt me kansanedustajat olemme olleet armollisia asialle ja valmiita pudottamaan palkkojamme. Työnantajat käyttävät tätä keppihevosena ammattiliittoja vastaan, että "kun presidentti ja eduskuntakin ovat valmiita laskemaan palkkoja, ette kai tekään voi nostaa palkkojanne".

Tuupainen toteaa, että kansanedustajien palkkoihin kajoamisen sijaan olisi järkevämpää vähentää puoluetukea 5,4 miljoonalla eurolla – kuten perussuomalaisten eduskuntaryhmä on ehdottanut.

– Jos kansanedustaja antaa pudottaa palkkaansa 650 euroa, siitähän on verojenkin osuus vähintään 300 euroa. Joten ei siinä nettopalkka edes kovin paljon putoa, kun lähes puolet menee veroihin, hän lisää.

Palkansaajien mielestä keskustelu käy ylikierroksilla

Tuomioja ei usko palkka-alen suitsivan ahneutta

EK:n Häkämies alentaa palkkaansa, Kokkila myös valmis

Ekonomistit erimielisiä: Tuoko palkka-ale työpaikkoja?