Kansanedustaja pahoinpideltiin yökerhossa Jyväskylässä: nainen väitti Riitta Mäkisen lähennelleen miestään

Jyväskyläläinen kansanedustaja, Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen, 39, (sd.) pahoinpideltiin paikallisen yökerhon tanssilattialla aamuyöllä marraskuussa 2017. Keski-Suomen käräjäoikeus antoi asiassa tuomion 31-vuotiaalle jyväskyläläiselle naiselle tiistaina. Nainen tuomittiin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon, josta maksettavaksi tuli 1 080 euroa. Mäkiselle hänet velvoitettiin suorittamaan 500 euron vahingonkorvaus.

Syytteen mukaan tuomittu kaatoi Mäkisen maahan, potkaisi häntä ainakin kerran jalkojen alueelle ja löi ainakin kerran kasvoihin. Tuomittu tunnusti teon ja osapuolet olivat päätyneet sovintoon vahingonkorvauksesta, joten asian oikeuskäsittely oli tiistaina suppea, eivätkä osapuolet olleet itse paikalla istunnossa.

Esitutkintapöytäkirjojen mukaan poliisikuulusteluissa Mäkinen kertoi olleensa tanssimassa ravintolassa, kun yhtäkkiä hänen päälleen heitettiin juoma ja hänelle tuntematon nainen huusi ja kävi hänen päälleen. Mäkinen kertoi kaatuneensa lattialle, jolloin sivulliset olivat yrittäneet estää naista hyökkäämästä uudelleen hänen kimppuunsa. Maassa hän sai kuitenkin kertomansa mukaan potkuja.

Mäkisen mukaan "tilanne alkoi tyhjästä ja naisen voimankäyttö oli tilanteeseen nähden käsittämätöntä".

– Naisen käytöksellä ei ollut mitään tekemistä minun mieltämäni naisten välisen kissatappelun kanssa, vaan se oli jotenkin ihan silmitöntä, Mäkinen kuvaili poliisille.

Tuomittu nainen sen sijaan kertoi, että tilanne sai alkunsa siitä, että Mäkinen olisi lähennellyt ja yrittänyt suudella hänen miestään, eikä ollut pyynnöistä huolimatta poistunut paikalta. Kuulusteluissa nainen myönsi ärsyyntyneensä ja tönäisseensä Mäkistä, mutta ei muistanut lyöneensä tai potkaisseensa.

Riitta Mäkinen aloitti kansanedustajana kesäkuussa 2018 nousten tehtävään varaedustajan paikalta.

Mäkinen ei halunnut kommentoida tapausta tiistaina Keskisuomalaiselle, mutta kertoi asiasta Facebook-päivityksessään, jossa kuvasi prosessia raskaaksi ja totesi olevansa kiitollinen siitä, että asia on saatu päätökseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .