Kansanedustajille velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista

Kansanedustajille tulee velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksistaan. Kaikista puolueista koostunut työryhmä luovutti tänään mietintönsä puhemiehille.

Kansanedustajien pitää ensi vaalikauden alusta lukien ilmoittaa elinkeinotoimintansa, merkittävät yritysomistukset ja merkittävä varallisuus.

Tähän asti kansanedustajat ovat voineet ilmoittaa sidonnaisuuksistaan vapaaehtoisesti. Eduskunnasta kerrotaan STT:lle, että tällä vaalikaudella kaikki kansanedustat ovat jättäneet sidonnaisuusilmoituksen.

Eduskunnan työjärjestystä aiotaan muuttaa myös niin, että kansanedustajille tulee velvollisuus ilmoittaa kalliista lahjoista, matkoista ja pääsylipuista. Ilmoitusvelvollisuus on silloin, kun edustaja saa lahjoja samalta taholta yli 400 eurolla vuodessa.

Tiedot sidonnaisuuksista ja kansanedustajan saamista lahjoista kootaan verkkoon kaikkien nähtäville.

Varapuhemies Pekka Ravi (kok.) painottaa, että kansanedustajilla on velvollisuus huolehtia siitä, että heidän tietonsa ovat rekisterissä ajan tasalla.

- Haluamme avata kansanedustajan työtä entistä enemmän ja tehdä sen läpinäkyväksi, Ravi sanoi tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

---

Korjattu aiempaa uutista. Eduskunnan tiedotustilaisuudessa kerrottiin vanhentunutta tietoa. Kaikki kansanedustajat ovat nyt jättäneet sidonnaisuusilmoituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.