Kansi petti – iäkäs ihminen putosi kaksi metriä syvään kaivoon Kuopiossa

Lauantai-iltana Kuopion Vaittilassa iäkäs ihminen tippui noin kaksi metriä kuivaan kaivoon, kun kaivon kansi petti hänen altaan.

– Piha-alueella olevan kaivon kansi oli lahoutunut heikoksi. Henkilö oli epähuomiossa mennyt seisomaan kannen päälle. Hänet saatiin nostettua palomiesten käsivoimin pois kaivosta, päivystävä palomestari Jukka Innanen kertoi.

Kaivoon pudonnut ei saanut vammoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta lauantai-iltana kello kymmenen jälkeen, kun paikalle saapunut kotihoidon kutsui apua.

Pelastuslaitoksen kehotuksena on, että ihmiset tarkastaisivat kaivojen kansien kunnon. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää piha-alueilla ja niiden ympäristössä oleviin kansiin. Erityisesti pitkään käyttämättöminä olleiden ja vanhojen kaivojen kannet voivat olla lahoja tai muuten huonossa kunnossa, mikä voi johtaa tapaturmiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Eurojackpotin potti nousee 22 miljoonaan euroon

Jämsän Vilja Rockissa osattiin ottaa korona huomioon: paikalla olleiden mukaan festaria olisi vaikea hoitaa paremmin – katso kuvasarja!

16-vuotias tyttö riehui vasaran kanssa nuorisokodissa ja yritti ryöstää miehen puukolla uhaten kadulla Jyväskylässä –  tuomittiin ehdollista vankeutta

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.