Karanneella potilaalla väkivaltainen tausta

Poliisi pyytää havaintoja mahdollisesti Ylä-Savossa tai Koillis-Savossa liikkuvasta 32-vuotiaasta miehestä, joka karkasi torstaina iltapäivällä Niuvanniemen sairaalasta Kuopiosta.

Karannut mies on todettu oikeuspsykiatrisessa sairaalassa syyntakeettomaksi, kun sairaala arvioi hänen mielentilaansa vakavien väkivaltarikosten jälkeen.

Mielentilalausunnon mukaan mies ei yksioikoisen itsekeskeisen luonteensa vuoksi pysty hahmottamaan seuraamuksiaan uhrille. Tämän vuoksi mies voi olla erittäin vaarallinen ja täysin arvaamaton.

Sairaala antoi kyseisen mielentilalausunnon oikeudelle sen jälkeen, kun poliisi oli ottanut tämän kiinni aikoinaan epäiltynä ainakin 11 rikoksesta eri puolilla Koillis-Savoa.

Sairaalasta karanneen miehen tuttavapiiristä valtaosa on Koillis-Savosta kuten Nilsiästä ja Rautavaaralta. Hänen kanssaan samoissa väkivallan teoissa mukana ollut kuopiolaismies on parhaillaan vankilassa suorittamassa pitkää vankilatuomiota.

Näiden tietojen perusteella poliisi arvioi, että mies liikkuu edelleen Savossa.

Havainnot ilmoitettava poliisille

Poliisin etsimä mies on isokokoinen, 183 senttiä pitkä ja painaa 96 kiloa. Hänellä on musta parta ja pitkät mustat hiukset. Miehellä on siniset silmät ja kädessä tatuointi. Karkaamishetkellä hänellä oli mustat vaatteet: musta pipo, musta takki ja mustat housut.

Karannut savolaismies pakeni Niuvanniemen sairaalasta yhtä aikaa helsinkiläisen miehen kanssa. Poliisi ei pidä toista miestä yhtä arvaamattomana. Miehet ovat todennäköisesti eri teillä eivätkä välttämättä kulje yhdessä.

Poliisi pyytää karanneesta miehestä tietäviä ilmoittamaan tietonsa välittömästi Pohjois-Savon poliisille puh. 050 65457.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niuvan karkurista kerrottiin väärät tuntomerkit