Karhu raapaisi metsästäjän koiraa Korpilahdella, jyväskyläläisveljesten Norjan harmaahirvikoira Peukaloisen Masi jouduttiin lopettamaan

Jyväskyläläisten veljesten metsästyskoira joutui karhun raapaisemaksi Jyväskylän Korpilahdella karhujahdin yhteydessä. 6-vuotias Norjan harmaahirvikoira Peukaloisen Masi jouduttiin tapauksen jälkeen lopettamaan.

Koiran toisen omistajan Raimo Töyryn mukaan tapaus sattui metsästystilanteessa sunnuntaina 26. elokuuta illalla Korpilahden Painaalla Särkijoella.

– Koira otti haukun päälle ja siinä oli 70 miestä ympärillä. Yhtäkkiä koiran haukku loppui, ja sanoin pojille, että nyt on mentävä äkkiä etsimään, kuvailee Töyry.

Töyryn mukaan koiraa etsimään menneet miehet löysivät loukkaantuneen koiran rinteestä noin sadan metrin päästä.

– Koira oli jalkeilla, mutta sillä oli karhun kynnenjäljet hännän juuressa ja häntä roikkui, eli karhu oli ilmeisesti heittänyt koiran rinnettä alas hännän juuresta, Töyry kertoo.

Koira vietiin eläinlääkäriin Jyväskylässä.

– Koira käveli itse pois metsästä noin puoli kilometriä ja joi vettä, mutta ulisi ja katseli minua. Koiralle annettiin eläinlääkäriasemalla kipulääkitystä ja se nukutettiin. Koiran kyljessä oli pieni reikä, ja eläinlääkärin mukaan sillä oli keuhkovamma. Koira jouduttiin lopulta lopettamaan, Töyry kertoo.

Töyryn mukaan kyseessä oli kokenut metsästyskoira. Koiran toinen omistaja oli Antero Töyry.

Jahdin yhteydessä kaadettiin kyseinen uroskarhu. Karhunmetsästyksessä hyvä koira on Töyryn mukaan avainasemassa.

– Sama koira oli haukussa myös karhujahdissa, jossa kaadettiin karhu Korpilahdella 21. elokuuta. Oltiin tehty myös viranomaisapuna karhunkarkotushommia kyseisen koiran kanssa. Hyvä karhukoira siinä meni,  tuollaisia on harvassa, Raimo Töyry sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .