Karhu seurasi kahta poikaa koulumatkalla Mikkelissä, Joensuussa taas riesana liian tuttavalliset karhut

Karhu seurasi kahta kymmenvuotiasta poikaa koulumatkalla iltapäivällä kello kahdelta Mikkelissä Etelä-Savossa, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos. Pojat olivat lähteneet koulusta pyörillä, ja Raviradantiellä karhu oli lähtenyt seuraamaan heitä.

–  Koululaiset säikähtivät ja läksivät karkuun, ylikonstaapeli Toni Reinikainen sanoo.

Poliisin havaintojen mukaan karhun jälkiä oli tiellä noin kymmenen metrin matkalla. Karhu oli poistunut raviradan suuntaan. Ravirata sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta.

Reinikaisen mukaan poikien tekemä havainto ei ollut ainoa. Myös läheisellä frisbeegolf-radalla, metsikön toisella puolella, oli nähty karhu jo ennen poikien havaintoa.

Karhua jäljitettiin riistanhoitoyhdistyksen kanssa iltaseitsemään asti. Reinikaisen mukaan alueella ei enää mitä todennäköisemmin ole karhua.

–  Viranomaisilla ei ole näköhavaintoa karhusta. Poikien tekemän näköhavainnon ja miesten metsään saamisen välillä oli sen verran pitkä aika, että todennäköisesti karhu on jo siinä vaiheessa ottanut etäisyyttä alueeseen. Muuten siitä olisi tullut enemmän havaintoja, Reinikainen sanoo.

Liian tuttavalliset karhut riesana Joensuussa

Joensuussa puolestaan on ollut riesaa liian tuttavalliseksi äityneistä karhuista.

Joensuun suurriistavirka-apulaiset lopettivat pihoilla vierailleen karhun Joensuun Huhtilammella varhain sunnuntaiaamuna.

Poliisi oli määrännyt karhun lopetettavaksi. Poliisin mukaan 170-kiloista uroskontiota oli yritetty karkottaa aiemmin tuloksetta neljä kertaa. Riistakeskuksen rakentama sähköaita ei myöskään pidätellyt karhua. Riistakamerakuvien perusteella sama karhu oli vieraillut pihoissa lukuisia kertoja.

–  Koska alueella on vakituista asutusta, liikennettä ja elokuussa kouluun kulkevia lapsia, Itä-Suomen poliisilaitos katsoi, että karhun liikkuminen heikensi alueella asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta, poliisi perustelee karhun tuomiota tiedotteessa.

Uroskarhu toimitettiin tutkittavaksi Ruokaviraston toimipisteeseen Ouluun.

Karhun lopettaminen ei poliisin mukaan poistanut karhuongelmaa.

–  Seuraava ilmoitus roska-astioita kaataneesta karhusta tehtiin jo seuraavana iltana, kertoo poliisi.

Riistanhoitoyhdistyksen arvion mukaan karhut ovat jossakin vaiheessa tottuneet etsimään ravintoa asutuksen läheisyydessä.

Poliisi toivoo viikon päästä alkavan karhunmetsästyksen tuovan ongelmaan jonkinlaisen ratkaisun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Purjevene kaatui Porvoon saaristossa – veneseurue pelasti iäkkään purjehtijaparin

Grillikodan lattia syttyi tuleen Äänekoskella

Tässä mallia muille juhlijoille: Jyväskyläläisen taloyhtiön iäkkäät asukkaat tempaisivat Suvivirren – Katso video

Kaunis sää sai sadat nuoret juhlimaan koulujen päättymistä myös Jyväskylässä, Tuomiojärven rannalla sytytelty nuotioita, kertoo poliisi Twitterissä

Jyväskylän kaupunginhallituksen jäsen Teemu Torssonen kahakasta: Entistä puolisoani uhkailtiin – kuvat näyttävät, millaiset vammat Kaunisharjun kahakan osapuolet sanovat saaneensa

Maastopalo uhkasi levitä kesämökkeihin Viitasaarella, mökin ulkohuussi tuhoutui

Koulun pihaa rakennetaan Jämsänkoskella: Leikkipaikat saadaan, mutta rahanpuute lykkää pelikenttää

Liikenneministeri Harakka tyrmää vihreiden avauksen: Joukkoliikenteen koronakorvaus enintään 100 miljoonaa – "Ohisalo on kuukauden myöhässä"

Pihtiputaan kuolonkolari aiheutti myös maastopalon – rekan nosto sulki jälleen illalla toisen kaistan Nelostiestä

Katso video: Karstulassa opettajat lähtivät tien päälle – kaikkien uusien ylioppilaiden luona käytiin onnittelukäynnillä heidän kotipihoillaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.