Karhuja kaatui runsaasti ensimmäisenä pyyntipäivänä

Karhuja kaatui runsaasti perjantaina ensimmäisenä pyyntipäivänä. Innokkaimmin metsästäjät olivat liikkeellä Pohjois-Karjalassa: kaatoja oli päivän aikana 24, kun maakunnassa on 74 lupaa.

Kainuussa kellistyi yksi karhu ja Kymen riistanhoitopiirin alueella Parikkalassa kaksi. Kymen alueella Lappeenrannassa tehtiin useita havaintoja rauhoitetuista emokarhuista pentujensa kanssa. Nuijamaalla havaittiin myös emokarhu, jolla oli peräti neljä pentua mukanaan.

Täksi vuodeksi on myönnetty 198 karhunpyyntilupaa lähinnä itäiseen ja pohjoiseen Suomeen.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valvirassa pohditaan, pitäisikö esteettisille hoidoille laatia ohjeistus – nyt laki ei ota kantaa siihen, kuka saa ruiskuttaa täyteaineita ja tehdä vampyyrihoitoja

Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona

Raskas liikenne joutuu poliisin tehosyyniin tällä viikolla

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa alkavalla viikolla – ajo- ja lepoaikojen noudattaminen valvonnan painopisteinä

Buddhalaisen luostarin avajaiset keräsivät väkeä Kuopion Syväinniemeen – päämunkille lahjaksi ruisleipää

John Smith -festivaali ei juuri poliisia työllistänyt – "Päästiin aika vähällä"

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.