Karstula aikoo tehdä väliaikaiset koululuokat jäähalliin, vaikka tilojen vuokrauspäätöksestä on valitettu

Karstulan kunta aikoo rakennuttaa Tolppilan alakoululle väliaikaisia opetustiloja Karstula Areena Oy:n jäähalliin, vaikka valtuutettu Leevi Marila (ps.) on valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen valtuuston kesäkuisesta päätöksestä vuokrata tilat halliyhtiöltä.

Marila vaatii valituksessaan vuokrauspäätöksen kumoamista ja kiireellistä täytäntöönpanokieltoa. Valituksen mukaan päätöksessä muutoksenhausta oli annettu virheellinen ohje ja sopimus tilojen vuokraamisesta halliyhtiössä allekirjoitettiin ennen kuin päätös oli tullut lainvoimaiseksi.

Hallinto-oikeudelle maanantaina antamassaan vastineessa kunnanhallitus toteaa, että koululaisten mahdollinen lisäaltistuminen huonolle sisäilmalle nykyisissä tiloissa puoltaa valtuustopäätöksen välitöntä täytäntöönpanoa valituksesta huolimatta.

Jos vuokrauspäätös valituksen vuoksi peruuntuisi, tästä mahdollisesti aiheutuva vahinko voitaisiin kunnanhallituksen mukaan minimoida käyttämällä vuokrasopimuksen irtisanomisehtoa.

Kunnanhallituksen katsoo, ettei valtuuston päätöksellä suosita Karstula Areena Oy:tä eikä heikennetä kunnan etua valituksessa esitetyllä tavalla.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina karstulalaisen Suomen Jotar Oy:n tarjouksen koulun väistötilojen rakentamisesta jäähalliin sillä edellytyksellä, ettei hallinto-oikeus aseta täytäntöönpanokieltoa tilojen vuokrauspäätökselle.

Muita urakkatarjouksia ei saatu. Hyväksytyn tarjouksen tavoitehinta on vajaat 290 000 euroa ja kattohinta kunnalle runsaat 318 000 euroa. Alun perin kunta arvioi väistötilojen investointikustannuksiksi jäähallissa vain 175 000 euroa.

Aiemmin vertailussa olleen konttivaihtoehdon investointikuluiksi arvioitiin 275 000 euroa. Jäähallissa tilavuokra on kuitenkin konttivaihtoehtoa edullisempi ja sisältää veden sekä sähkön. Lisäksi jäähallissa on valmiina valokuituyhteys.

Anna Nieminen (ps.) jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen, jonka mukaan hallin tilojen soveltuvuudesta koulukäyttöön jää vahvoja epäilyjä ja kustannukset voivat yhä nousta merkittävästi.

Alakoulusta on jo aiemmin siirretty useita luokkia sisäilmaongelmien vuoksi muun muassa kunnantalolle ja S-marketin kiinteistöön. Laaksolan koulussa kotitaloutta opetetaan kontissa, jonka perustamis- ja vuokrakulut ovat 61 000 euroa tänä vuonna. Uuden koulun suunnittelu on kesken.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .