Karstulan iso koulupäätös lähestyy – kunnanhallitus käsittelee esitystä 15,5 miljoonan euron leasingrahoituksesta maanantaina

Karstulan kunnan pitkään odotettu päätös uuden koulun rakentamisesta on nyt lähellä. Kunnanhallitus käsittelee esityksiä lopullisesta investointipäätöksestä ja hankkeen rahoituksesta maanantaina. Lopullisesti niistä päättää valtuusto.

Pohjaesityksenä kunnanhallituksessa on, että koulu toteutetaan leasingrahoituksella. Kilpailutettavaksi rahoituslimiitiksi esitetään 15,5 miljoonaa euroa.

Leasingrahoitusta pidetään kunnan kokonaistilanteen kannalta järkevimpänä ratkaisuna, kun huomioidaan kunnan muut tulevat investoinnit. Niitä ovat ainakin jätevedenpuhdistamon saneeraus ja uusi sote-keskus.

Koulun tavoitehinta-arvio on nyt 14,05 miljoonaa euroa, kun laskelmiin on otettu mukaan aiemmasta hinta-arviosta puuttuneet kustannukset muun muassa irtokalusteista, pihavarusteista, av-järjestelmästä laitteineen sekä Laaksolan koulun, lukion ja yläasteen opettajien asuntolan purkamisesta.

Uuden koulun hinta-arviosta puuttuvat vielä aineluokkien erikoiskalusteet ja tarvikkeet.

Kunnan talousarviossa kouluun oli varattu 10 miljoonaa euroa, ja helmikuussa valtuusto myönsi siihen lisäksi 2,5 miljoonaa euroa. Nyt esityksenä on uusi 1,55 miljoonan euron lisämääräraha.

Uuteen yhtenäiskouluun tulee tilat perus- ja esiopetukselle, lukiolle ja päiväkodille. Rakennuksen bruttoala on 4 695 neliömetriä. Valtuusto hyväksyi helmikuussa luonnossuunnitelmat, joissa koulun tiloja oli pienennetty alkuperäisistä suunnitelmista.

Tavoitteena on, että uuden koulun rakentaminen alkaisi keväällä 2020 ja valmistuisi keväällä 2021. Jäähallille vuokratiloihin remontoituja väliaikaisia luokkahuoneita on tarkoitus käyttää vielä uuden koulun rinnalla, kunnes ikäluokat pienenevät niin, että kaikki opetus voidaan järjestää uudessa koulussa.

Jäähallin lisäksi alakoululaisia opiskelee nyt väliaikaisissa opetustiloissa myös kunnantalolla ja S-marketin kiinteistössä vanhan koulurakennuksen sisäilmaongelmien vuoksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .