Karstulan kruisailut huipentuvat Frederikin junttidiskoiluun lauantaina

Karstulan kesä huipentuu harrasteautojen Carstunekruisinkiin kirkonkylällä ja Vallitien radalla.

Hienojen autojen kavalkadissa lipui viime vuonna 160 autoa, ja vähintään samaa määrää odotetaan tällekin kesälle.

– Arvokkaat autot kiertävät Humpin lenkin ja näyttävät, minkälaisilla ajokeilla ennen vanhaan kruisailtiin, tapahtuman järjestäjänä viidennen kerran työskentelevä Jyrki Hokkanen sanoo.

Vallitiellä nähdään entiseen tapaan mahdotonta moottorin pärinää, etenkin kuminpolttokisan aikana. Moottoripyörillä hurjastelijat näyttävät huikeita temppuja sekä maassa että ilmassa.

Hokkanen ja Petri Manninen miettivät viisi vuotta sitten, mitä Karstulan kesästä puuttuu. Kruisinkia oli järjestetty aikaisemmin muutaman kerran, mutta talkoolaisista alkoi olla pulaa.

– Päättelimme, että karstuset ansaitsevat Suomi-popin ja -rockin pirskeet, ja rupesimme järjestämään juhlia. Näyttää siltä, että Karstula Areena sopii mainiosti myös isoille tanssi- ja musiikkitapahtumille, Hokkanen selvittää.

Kruisingin päiväohjelma sopii koko perheelle, ja Areenan iltajuhlaan kokoontuvat monenlaisen musiikin ystävät.

Tänä suvena iltabileiden menosta vastaa junttidiskoilun kuninkaaksi merkitty Frederik eli Reetu eli Ilkka Sysimetsä.

Hän lupaa yleisölle junttimaisen show’n yhdessä viisihenkisen bändinsä kanssa. Bändi on ollut Reetun taustalla jo parikymmentä vuotta.

– Ohjelmistossamme on noin 300 kappaletta, joten on mistä valita: diskobiisejä, humppaa ja tangoja. Jos paikalla on paljon nuorta porukkaa, laitamme kaasun pohjaan ja soitamme reilua bilemusiikkia Lindasta Volgaan ja Tsingis Khanista Titaniciin. Jos keikalle tulee tanssiporukkaa, soitamme tietysti myös hiihtobiisejä eli hitaita kappaleita.

Frederikin hurja biisi-irrottelu alkoi 2000-luvun alussa, kun bändi alkoi esiintyä tanssipaikkojen sijasta festivaaleilla.

– Kaivoimme esille kaikki menevät kappaleet ja minut julistettiin junttidiskoilun kuninkaaksi.

Karstulan seudun tanssipaikat ovat Frederikille tuttuja, sillä hän kertoo esiintyneensä niin Suojassa kuin Rantakalliolla samoin kuin Kouherossa ja Kukonhiekassa.

Iltabileiden oikeasta rokista vastaa Relax trio.

Carstunekruisinki Karstulan keskustassa ja jokamiesluokan radalla lauantaina 4. elokuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .