Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Karstulan kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 17 hakijaa. Alun perin hakemuksia oli 19, mutta kaksi hakijaa ehti jo perua hakemuksensa ennen kuin hakuaika päättyi torstaina.

Hakijoista tunnetuin lienee entinen keskustan kansanedustaja, hallintotieteiden kandidaatti Riikka Moilanen Oulusta. Hän oli ehdokkaana myös tämän kevään vaaleissa, mutta ei päässyt eduskuntaan.

Moilanen sai paljon julkisuutta viime syksynä, koska hän nimitti vähäosaisia päihdeongelmaisia henkilöitä "ihmisroskaksi" Oulun kaupunginvaltuustossa. Tämän jälkeen hän joutui jättämään Pihlajalinnan Oulun yksikön toimitusjohtajan tehtävän.

Karstulan kunnanjohtajaksi haluaa myös kasvatustieteiden tohtori Pekka Kanervio, joka äskettäin erosi luottamuspulan vuoksi Kinnulan kunnanjohtajan virasta ja sai sieltä johtajasopimuksensa mukaisen erorahan.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jari Willman Saimaanharjulta erosi samankaltaisella menettelyllä viime vuonna Taipalsaaren kunnanjohtajan virasta. Myös hän hakee Karstulan kunnanjohtajaksi.

Hakijoiden joukossa ovat myös Parikkalan hallintojohtaja, kauppatieteiden maisteri Juha Vuorela Lappeenrannasta sekä Savonlinnan elinkeinoasiamies, diplomi-insinööri Matti Skyttä Tampereelta.

Kunnanjohtajan virkaa tavoittelevat myös Tom Gröhn Naantalista, insinööri amk Martti Heikkilä Karstulasta, filosofian maisteri Rafael Hellsten Hämeenlinnasta, restonomiopiskelija Simo Kiminki Seinäjoelta, tradenomi yamk Marko Lehtonen Tuusulasta ja ympäristösuunnittelija Heidi Loukiainen Kemiöltä.

Hakijoiden joukossa ovat myös eMBA Ilkka Nykänen Äänekoskelta, rakennusinsinööri Juha-Matti Näykki Lapualta, yleisesikuntaupseeri Veli-Pekka Parkatti Riihimäeltä, yhteiskuntatieteiden maisteri Matti Pulkkinen Oulusta, yhteiskuntatieteiden kandidaatti Vexi Virtanen Niemisjärveltä ja kauppatieteiden maisteri Ilkka Västi Karstulasta.

Karstulan kunnanhallitus päättää, ketkä hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelupäivä on 6. toukokuuta.

Karstulaan haetaan uutta kunnanjohtajaa, koska Hilkka Hakala erosi kunnanjohtajan virasta luottamuspulan vuoksi. Kunnanjohtajan sijaisena toimii nyt Karstulan hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Riikka Perkiö.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .