Karstulan kuntapolitiikasta poliisiasia – valtuuston puheenjohtaja teki tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta

Karstulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Yrjö Takkala (kesk.) on tehnyt poliisille Karstulan kuntaan liittyvän tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta.

– Tutkintapyyntö kohdistuu kunnanhallitukseen. Olen jättänyt sen kesä-heinäkuun vaihteessa ja yksin. Enempää en voi asiasta kertoa, Takkala sanoi perjantaina Keskisuomalaiselle.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Olavi Saunamäki Sisä-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa, että poliisi on vastaanottanut ja kirjannut järjestelmäänsä Karstulan kuntaan liittyvän kunnianloukkaustutkintapyynnön.

– Muutamia selvityksiä on tehty. Koska kyseessä on kunnan juttu, joka herättää julkista mielenkiintoa, neuvottelen siitä syyttäjän kanssa. Sitten katsotaan, miten jatketaan, Saunamäki sanoi perjantaina.

Saunamäen mukaan syyttäjän kanssa keskustellaan muun muassa siitä, ketä asiassa kuullaan tai kuullaanko ketään.

Karstulan kunnanhallituksen puheenjohtaja Toivo Poikonen (kesk.) kertoi perjantaina olevansa tietoinen vain siitä, että tutkintapyyntö on tehty.

– En tiedä, mitä asia koskee, eikä poliisi ole ottanut minuun yhteyttä, Poikonen sanoi.

Myös kunnanjohtaja Hilkka Hakala kertoi, ettei poliisi ole ollut asiassa häneen yhteydessä.

Karstulan kuntapolitiikkaa on leimannut tänä vuonna eripuraisuus ainakin uuden koulun rakentamisesta ja väliaikaisten koulutilojen hankinnasta.

Viime maaliskuussa kunnanhallitus päätti esittää, että valtuusto äänestäisi kunnanvaltuuston puheenjohtajiston luottamuksesta. Esityksen taustalla olivat erimielisyydet Karstulan uudesta koulusta ja Takkalan toiminta tässä asiassa.

Kunnanhallituksen päätöksessä todettiin tällöin muun muassa, että Takkalan epäasiallinen käytös on ollut toistuvaa viranhaltijoiden työn väheksymistä ja vaikeuttamista, epäasiallista puhetta ja julkista mollaamista. Asiassa viitattiin kunnan työsuojeluvelvoitteeseen.

Takkala kiisti tuolloin Keskisuomalaisen haastattelussa käyttäytyneensä kuvatulla tavalla epäasiallisesti.

Kunnanhallitus kumosi päätöksensä pari viikkoa myöhemmin ja esitti sen sijaan, että valtuusto asettaisi keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan valtuuston puheenjohtajiston erottamista.

Karstulan valtuusto päätti toukokuussa äänin 13–11, ettei valiokuntaa perusteta. Perusteluna oli, että tilanne oli jo korjaantunut. Valiokuntaa vastustivat keskustalaiset ja Teemu Marttinen (kok.), joka on nykyisin omassa Tulevaisuus 2040 -valtuustoryhmässään.

Poliisitutkinnasta uutisoi ensimmäisenä Viispiikkinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .