Karstulan uusi koulu nousee kirjaston taakse – ulkoseinät hirttä ja kantavat rakenteet teräsbetonia

Karstulan uusi yhtenäiskoulu rakennetaan kirjaston ja nykyisen Laaksolan koulun taakse. Tekninen lautakunta päätti koulun sijoituspaikasta torstaina. Uudisrakennukseen tehdään tilat koko kunnan koululaisille, lukiolle, esikoululle ja päiväkodille.

Koulualueelta aiotaan purkaa nykyinen Laaksolan koulun rakennus sekä opettaja-asuntola.

Alueella tehtiin maaperätutkimuksia, ja niiden perusteella uudisrakennus olisi ollut mahdollista sijoittaa tontilla myös jonkin verran lähemmäksi Koulutien ja Humpintien risteystä.

– Tässä oli hyvä kokonaisuus, jonka perusteella sijoituspäätös tehtiin, Karstulan tekninen johtaja Mari Voimäki kertoo.

Voimäen mukaan eri sijoitusvaihtoehtojen kustannusarvioissa ei ollut merkittäviä eroja ja koulun hinta-arvio on pysynyt sille asetetun tavoitehinnan eli 13,5 miljoonan euron tienoilla.

Teknisessä lautakunnassa Teemu Marttinen (Tulevaisuus 2040 -ryhmä) esitti asian palauttamista valmisteluun ja jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Suunnitelmien mukaan koulurakennus on kerrosalaltaan noin 5 300 neliömetriä ja sen tilat ovat kahdessa kerroksessa. Luonnosvaiheen havainnekuvassa on hirsiset ulkoseinät. Kantavat rakenteet ovat kuitenkin teräsbetonia.

– Kun on tämänkokoinen kaksikerroksinen rakennus ja tämä henkilömäärä, niin arkkitehdin mukaan teräsbetoni on ainoa vaihtoehto, Voimäki sanoi.

Luonnossuunnittelu valmistuu tämän syksyn aikana niin, että kunnanvaltuustolta odotetaan investointipäätöstä lokakuun lopulla. Päätettäväksi tulee myös koulun rahoitusmalli. Vaihtoehtoina ovat koulun rakentaminen kunnan omana investointina tai kiinteistöleasing, jossa kunta maksaisi sopimuskaudella koulusta leasingvuokraa.

– Päätöksessä täytyy huomioida kunnan muutkin investoinnit, Karstulan kunnanjohtaja Hilkka Hakala sanoi.

Uutta koulua odotetaan Karstulassa jo kovasti, sillä sisäilmaongelmien vuoksi useat koululuokat ovat siirtyneet muun muassa kunnantalolle, ja jäähallista vuokrattuihin tiloihin tehdään lisää väliaikaisia luokkahuoneita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .