Karstulan valtuustojohdon luottamusäänestys ei olekaan maanantain kokouslistalla

Karstulan kunnanhallituksen keskustelua herättänyt esitys valtuuston puheenjohtajiston luottamusäänestyksestä ei ole kunnanvaltuuston ensi maanantain kokouksen esityslistalla.

Kunnanhallitus päätti tällä viikolla yksimielisesti esittää, että valtuusto seuraavassa kokouksessaan äänestää valtuuston puheenjohtajiston luottamuksesta. Esitys tehtiin sillä perusteella, että kunnalla on työnantajana velvollisuus puuttua luottamushenkilön epäasialliseen käytökseen kunnan työntekijöitä kohtaan.

Kunnanhallituksen päätöksessä todettiin muun muassa, että valtuuston puheenjohtajan Yrjö Takkalan (kesk.) epäasiallinen käytös on ollut toistuvaa viranhaltijoiden työn väheksymistä ja vaikeuttamista, epäasiallista puhetta ja julkista mollaamista. Takkala kiisti Keskisuomalaisen haastattelussa käyttäytyneensä päätöksessä kuvatulla tavalla epäasiallisesti.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Toivo Poikonen (kesk.) kertoi perjantaina, että kunnanhallitus aikoo käsitellä asiaa uudelleen 26. maaliskuuta ja keskustella vielä Takkalan kanssa.

– Kunnanhallitus haluaa katsoa, onko muuta tehtävissä. Katsotaan, onko mahdollista päästä rauhanomaisempaan ratkaisuun, Poikonen sanoo.

Kunnanhallituksen erikoisen päätösesityksen taustalla ovat erimielisyydet Karstulan kouluhankkeesta sekä Takkalan toiminta tässä asiassa. Kunnanhallituksen kirjaamat moitteet koskevat vain Takkalaa, eivät valtuuston varapuheenjohtajia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .