Karstulan valtuuston ykkösmies luopuu puheenjohtajuudestaan – matkan varrella on ollut jo erottamisprosessi sekä tutkintapyyntö poliisille

Karstulan kunnanvaltuuston ykkösmies Yrjö Takkala (kesk.) luopuu puheenjohtajuudestaan. Hän on jättänyt eronpyyntönsä kunnanhallitukselle 10. joulukuuta päivätyllä kirjeellä.

Kirjeessään Takkala perustelee eroaan valtuuston puheenjohtajan luottamustehtävästä sillä, että erottamisprosessin aiheuttama luottamuspula tekee mahdottomaksi hoitaa tärkeää tehtävää sen edellyttämällä vaativuudella.

Takkala nousi Karstulan valtuustoon vuoden 2017 kuntavaaleissa puolueensa suurimmalla äänimäärällä ja tuli heti valituksi valtuuston puheenjohtajaksi. Valtuustokausi on ollut Karstulassa varsin riitainen.

 

Viime maaliskuussa kunnanhallitus päätti esittää, että valtuusto äänestäisi kunnanvaltuuston puheenjohtajiston luottamuksesta. Esityksen taustalla olivat erimielisyydet Karstulan uuden koulun rakentamistavasta ja Takkalan toiminta tässä asiassa.

Kunnanhallituksen päätöksessä todettiin tällöin muun muassa, että Takkalan epäasiallinen käytös on ollut toistuvaa viranhaltijoiden työn väheksymistä ja vaikeuttamista, epäasiallista puhetta ja julkista mollaamista. Asiassa viitattiin kunnan työsuojeluvelvoitteeseen.

Takkala kiisti tuolloin Keskisuomalaisen haastattelussa käyttäytyneensä kuvatulla tavalla epäasiallisesti.

Kunnanhallitus kumosi päätöksensä muotovirheeseen vedoten pari viikkoa myöhemmin ja esitti sen sijaan yksimielisesti, että valtuusto asettaisi keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan valtuuston puheenjohtajiston erottamista. Toukokuussa valtuusto kuitenkin päätti tiukassa äänestyksessä, ettei valiokuntaa perusteta.

Viime kesänä Takkala teki poliisille Karstulan kunnanhallituksesta tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta. Asian käsittely on poliisilla yhä kesken.

Takkala totesi torstaina Keskisuomalaiselle, ettei halua tässä vaiheessa kommentoida eroasiaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .