Katainen: "Seinille hypitään vanhasta muistista"

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen sanoo, ettei yllättynyt venäläisreaktioista hänen ja kahden muun kokoomusministerin Venäjä-lausuntoihin.

Venäjän duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosatshov ihmetteli torstaina Ylen uutisille ministereiden lausuntoja. Kosatshov aikoi keskustella asiasta Kataisen kanssa.

Katainen sanoi torstaina yllättyneensä enemmän reaktioista Suomessa. Hänen mielestään seinille hypitään vanhasta muistista. Kataisen mukaan Kosatshov on hänen vanha kaverinsa ja asiasta on vaihdettu tekstiviestejä.

Kokoomusministerit vähättelivät alkuviikosta Venäjän suurvaltahaluja. Ulkoministeri Alexander Stubb totesi, että Venäjä haluaa nähdä itsensä suurvaltana, mutta taloudellisesti se ei sitä ole.

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kommentoi Ylelle, että kokoomusministereiden arviot Venäjän tilasta eivät ole hallituksen kanta.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) paheksui torstaina Suomenmaassa äänestäjien kosiskelua Venäjän vastaisilla asenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöautossa syttyi tulipalo Jyväskyläntiellä – öljyt levisivät ajoradalle, paikka voi olla liukas

Katiskasta kuolleena löytyneet laulujoutsenet voivat tulla kalastajalle kalliiksi – rauhoitetun linnun tappaminen on rikos, sanoo asiantuntija

Tunnistitko leopardiuikkarit? – Kerro meille, ketkä loikoilevat kuvassa Tuomiojärven rannalla vuonna 1959

Sairauslomalta askel kerrallaan palaileva al-Taee myöntää virheen painavan edelleen: Minun ei olisi pitänyt salata

Huumekuski kaahasi hurjaa ylinopeutta Jämsässä – pakomatka päättyi törmäykseen poliisiauton kanssa

Dramaattinen yö Hankasalmella: Mies laittoi haulikon suuhunsa ja uhkasi ampua itsensä, jos ex-kumppani poistuisi paikalta

Viljelijät tilaavat postimyyntikimalaisia, sillä kotimainen tuotanto ei riitä – ulkomailta tuotavien kimalaisten aiheuttamat riskit jakavat asiantuntijoiden mielipiteitä

Rajavartiolaitos julkaisi uskomattoman kuvan: karhu iski hampaansa hirven niskaan

Loppuuko leikki Jyväskylän Nunnalassa ensi kesänä? – Perinteinen katolinen leikkikoulu lopettanee toimintansa

Liikemies Niko Ranta-ahon epäillään saaneen huume- ja dopingrikoksilla arviolta neljän miljoonan euron rikoshyödyn – kiistää kaikki epäillyt rikokset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.