Katainen kehotti Kanervaa lepäämään

Kokoomusjohtaja Jyrki Katainen kehotti ulkoministeri Ilkka Kanervaa jättämään Tallinnassa sunnuntaina pidetyn Lennnart Meri -seminaarin väliin.

- Kannustin häntä säästämään itseään ja miettimään omaa jaksamistaan, Katainen kertoi sunnuntaina iltapäivällä Väli-Suomen sanomalehdille Kuusamossa, missä hän hiihteli vaimoineen viikonlopun.

Katainen sanoo, että Kanervalla "on ollut viime aikoina aika tiukkaa ja hänellä on varmaan vaikeuksia myllytyksen keskellä".

- Miksi hän menisi kokoukseen, johon ei ole välttämätöntä osallistua? Välillä on hyvä huilata, Katainen sanoi.

Kanervalla raskas viikko edessä

Kanervan tiukan ohjelman on määrä jatkua maanantaina Helsingissä, missä hän tapaa Ruotsin ulkoministerin Carl Bildtin ja Norjan ulkoministerin Jonas Gahr Storen.

Keskiviikon ja torstaina Kanervan pitäisi olla Naton huippukokouksessa Bukarestissa.

Hymy-lehti julkistaa tiistaina kokoelman Kanervan tekstiviestejä. Ilta-Sanomat julkisti yhden viesteistä jo lauantaina. Se ei horjuttanut Kataisen luottamusta Kanervaa kohtaan. Katainen ei pitänyt viestin sisältöä yllätyksenä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajisto kokoontuu tiistaiaamuna ottamaan kantaa Hymyn samana päivänä julkistettaviin Kanervan tekstiviesteihin. Niillä on kokoomuslähteiden mukaan valtaisa vaikutus, miten tilanne kehittyy eteenpäin.

Näiden lähteiden mukaan Kanervalla on raskas viikko edessä. Siksi lepo on tarpeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.