Katainen puheenjohtajakohusta: Pikkusieluinen poliittinen operaatio

Viime viikolla italialaislehti La Repubblica kertoi nimettömiin lähteisiin vedoten, että Juncker olisi lähtemässä jo kesken kauden ja Katainen olisi nousemassa tilalle.

Komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) vihjaa, ettei hän välttämättä pyri jatkokaudelle komissaarina. Katainen sanoi keskiviikkona suomalaistoimittajille "veikkaavansa", että hän tekee kahden vuoden kuluttua jotakin muuta.

– Minulla ei ole ihan rehellisesti sanottuna minkäänlaisia suunnitelmia. Jos jotakin pitäisi nyt veikata, teen jotakin ihan muuta kuin tähän asti olen tehnyt, Katainen sanoi.

Kataista on veikkailtu kansainvälisessä mediassa komission uudeksi puheenjohtajaksi, kun Jean-Claude Junckerin kausi päättyy. Nimen nousu esiin on luonnollista, koska hän on varapuheenjohtaja ja samasta EPP-puolueesta kuin Juncker.

Viime viikolla italialaislehti La Repubblica kertoi nimettömiin lähteisiin vedoten, että Juncker olisi lähtemässä jo kesken kauden ja Katainen olisi nousemassa tilalle. Katainen ei halunnut keskiviikkona arvioida syitä spekulaatioiden nousulle.

– Se oli täysin typerää. Jonkun sortin pikkusieluinen poliittinen operaatio, johon en pystynyt enkä halunnut osallistua millään tavalla. En tiedä, mitä kaikkia motiiveja siellä oli taustalla, Katainen sanoi.