Katso kartalta, kuinka liikennejärjestelyt muuttuvat Jyväskylän keskustassa Yliopistonkadulla ja Oikokadulla – luvassa kiertoteitä ja liikenteen jonoutumista

Yliopistonkadun saneeraus etenee seuraavaan vaiheeseen, mikä johtaa liikennejärjestelyjen muuttumiseen torstaina 25.4.

Yliopistonkadun työt laajenevat Harjun puolelle, joten ajoneuvoliikenne siirretään keskustan puoleiselle osalle. Yliopistonkatu säilyy kaksisuuntaisena ja myös kääntymismahdollisuus Vaasankadulle säilyy. Muutos aiheuttaa kuitenkin liikenteen jonoutumista, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä erityisesti ruuhka-aikoina.

Lisäksi Yliopistonkadun nykyinen liittymä Normaalikoululle suljetaan Oikokadun kohdalta, ja kaikki ajoliikenne koululle on kevätlukukauden loppuajan katujen Pitkäkatu -Löylykatu -Mäki-Matinkatu kautta. Koulun saattoliikenteelle järjestetään tila Pitkäkadulta.

Yliopistonkadun kadunvarsipysäköinti puolestaan päättyy saneerausalueella.

Liikennejärjestelyillä ei ole vaikutusta joukkoliikenteen pysäkkeihin, mutta bussien matka-aika saattaa pidentyä liikennejärjestelyjen vuoksi.

 

Myös jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat

Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily siirtyy kokonaan keskustan puolelle katua, koska Harjun puoleinen jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan töiden vuoksi. Normaalikoulun kohdalla oleva suojatie poistetaan käytöstä, jolloin lähin suojatie on Cygnaeuksenkadun kohdalla.

Oikokadun puolella oleva jalankulku- ja pyöräilyväylän osa katkaistaan. Yliopistonkadun ja Oikokadun välinen kulku ohjataan Cygnaeuksenkadun kohdalta väliaikaisesti Harjun kautta. Esteettömämpi työmaan aikainen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti Oikokadun ja Normaalikoulun suuntaan kulkee Mäki-Matin perhepuiston ja koulun välistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .