Katso kuvasarja: 30 retkeilijää viettää ensi yön Jyväskylän Harjulla – Taustalla viikonlopun kolmet ilmaiset messut Jyväskylän Paviljongissa

Noin 30 retkeilijää viettää tulevan yön Jyväskylän Harjulla. He yöpyvät teltoissa ja riippumatoissa Harjun Mäki-Matin puoleisessa rinteessä, puuportaiden juurella. Mutta yöksi on luvattu pakkasta. Kuinka käy, Rinkkaputki-blogin kirjoittaja, jyväskyläläinen Anne Sulander?

– Meille käy varmaan ihan hyvin, emme me palellu. Olemme kaikki kokeneita retkeilijöitä ja tottuneet nukkumaan ulkona, Sulander toteaa nauraen.

 

Sulanderin mukaan retkeilijöitä saapui paikalle eri puolilta Suomea, muun muassa Sodankylästä, Helsingistä, Turusta ja Lappeenrannasta.

Retkelle-messuille vapaa pääsy

Yöpymisen taustalla ovat viikonloppuna Jyväskylän Paviljongissa järjestettävät Retkelle-messut. Retkeilijät ovat Retkipaikka.fi-sivuston bloggaajia, jotka suuntaavat lauantaiaamuna aamiaisen jälkeen Paviljonkiin kertomaan luontoharrastuksestaa messukävijöille.

Retkelle-messuilla puhutaan luonnosta, sen hyötyvaikutuksista ja pyritään korostamaan luontoon lähtemisen helppoutta. Tapahtumassa esitellään muun muassa luonnossa liikkumiseen liittyviä yhdistyksiä ja yrityksiä sekä jaetaan kokemuksia. Tapahtuman ohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Retkelle-messut ovat avoinna lauantaina 21.4. klo 10-17 ja sunnuntaina 22.4. klo 10-16. Messuille on vapaa pääsy.

Ulkona nukuttaa hyvin

Harju ei ole monissa metsissä kulkeneille retkeilijöillekään ihan tyypillinen leiripaikka, eikä sinne Sulanderin mukaan saakaan kuka tahansa telttaa pystyttää. Retkeilijät ovat hakeneet lupaa yksityystilaisuudelle. Esimerkiksi kansallispuistoissa voi kuitenkin kuka tahansa kokeilla rajojaan ja yöpyä laavuissa ja merkityilla telttapaikoilla.

– Tämä on mukavan erilaista. Tällaista kukaan meistä ei ole aikaisemmin tehnyt, vaikka minäkin vietin viime vuoden aikana noin 100 yötä ulkosalla, Sulander kertoo.

Hänen mukaansa ulkona yöpymisessä hienointa on raitis ilma sekä herääminen luonnon keskeltä.

– On ihan mahtavaa nähdä luontoa heti ensimmäiseksi aamulla. Lisäksi ulkoilmassa nukuttaa hyvin, Anne Sulander toteaa.

Samaan aikaan Metsämme-messut ja Wemmi-markkinat

Retkelle-messujen lisäksi tänä viikonloppuna Paviljongissa vietetään Metsämme-messuja ja Wemmi-kevätmarkkinoita.

Metsämme-messuilla puhutaan metsästä ja sen omistamisesta, ja sen ohjelmaan pääset tutustumaan tästä. Wemmi-kevätmarkkinoilla esille pääsevät luomu- ja lähiruoka sekä kotimaiset käsityöt, ja sen ohjelma löytyy täältä.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kuvatekstit: Jaana Kautto

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .