Katso kuvat: Keurusjumppa sai oman hallin – nyt kelpaa treenata ja kisata

Keuruulaisen Keurusjumppa ry:n suuri unelma täyttyi perjantaina, kun voimistelijat saivat treeni- ja kilpakäyttöön oman, varustukseltaan mainion hallin.

– Katsokaapa ympärillenne – onpa hieno paikka, eikö totta, kehaisi seuran puheenjohtaja Tero Alvoittu perjantaisiin avajaisiin kokoontuneille talkoolaisille ja tukijoille.

– Kun 40 vuotta sitten aloittelimme toimintaa, pidettiin harjoitukset Tervojen eteisessä. Siitä edettiin kesäisin talon pihalle ja talvisin yläasteen saliin, sitten 30 vuodeksi Kivelän koululle. Nyt ollaan uuden edessä: harrastajamäärä on noussut kymmenkunnasta yli 600:aan, ja vastuulla on oma halli.

Tervojen eteisellä Alvoittu viittasi Keurusjumpan perustajan ja isähahmon Erkki Tervon osaamiseen, innostukseen ja ponnistuksiin. Entinen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan lehtori on voimiaan säästämättä paiskinut töitä kaikenikäisten harrastajien hyväksi ja kunnon tilojen saamiseksi.

Keurusjumpan halli on koko maassa ensimmäinen seuran itse rakennuttama ja omistama telinevoimisteluhalli. Rakentaminen maksoi Tervon mukaan lopulta hieman yli 800 000 euroa. Kustannukset nousivat 930 000 euroon, kun rahaa käytettiin myös "pieniin kalustehankintoihin" – tosin telineitä ja laitteita oli jo varastoissakin odottamassa halliin pääsyä.

Rakentamiseen seura sai tukea kaupungilta ja Keski-Suomen ely-keskukselta maaseudun kehittämisrahastosta. Työpanoksensa antoivat myös kymmenet talkoolaiset.

– Lainaa seuralle jää maksettavaksi noin 200 000 euroa. Varojen keräämiseksi on perustettu Keuruun Jumppahalli Oy. Se on esimerkiksi kalustanut vastaavia voimistelutiloja muualle maahan, kuten Saimaa Stadiumiin Mikkeliin ja Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle.

Tervo kertoi yrityksen kehittäneen myös jumppakärryn, jonka voi kiinnittää auton peräkoukkuun ja kuljettaa vaikkapa kouluille. Kärryjä on toimitettu eri puolille maata.

Keuruun uimahalliin käytävällä yhdistetyssä jumppahallissa on liikuntakäytössä noin 600 neliömetriä. Pukeutumis- ja peseytymistiloja harrastajat ja kilpailijat käyttävät uimahallin puolella.

– Halli on hieno aikaansaannos. Voimistelu on erinomainen oheislaji myös kaikkien muiden urheilulajien harrastajille ja sopii kaikenikäisille, muistutti projektin etenemistä tarkasti seurannut kansanedustaja Mauri Pekkarinenkin (kesk.).

Avajaisjuhlat jatkuvat lauantaina, jolloin hallia testaavat muun muassa koululaiset.

– Vaikka meille juhlaa on oikeastaan tilojen käyttö, myhäili Tervo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .