Katso kuvat, nyt se saapui: Ruuhkia aiheuttanut juomarekka on nyt Jyväskylässä

Coca-Colan joulurekka kokoaa parhaillaan ihmisiä Keljoon. Jo puoli kahdentoista jälkeen paikalla odotti satoja ihmisiä. Joulurekka on Keljon Citymarketin pihassa klo 12–16.

Tiistaina joulurekan saapuminen ruuhkautti liikenteen useilla teillä Oulun eteläpuolella. Keljon Citymarketin kauppias Jari Hakala sanoo, että Oulun kokemuksista on otettu oppia.

– Toisaalta Oulun tapahtuma ajoittui osittain yhteen työmatkaliikenteen kanssa, eikä meillä ole samaa ongelmaa Keljossa, Hakala muistuttaa.

– Tapahtuma kestää neljä tuntia, joten kaikilla halukkailla on varmasti mahdollisuus nähdä rekka. Muutenkin on hyvä muistaa, että maltti on valttia.

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri sanoo, että Oulun ruuhkat tulivat heille yllätyksenä.

– Coca-Cola-rekka on kiertänyt maailmaa jo parikymmentä vuotta eikä tällaisia tilanteita ole tullut eteen, Natri sanoo.

– Onhan se outo juttu, jos tilaisuuksiimme olisi tulossa enemmän ihmisiä kuin pystymme ottamaan vastaan.

Keljon Citymarket ja Coca-Cola huolehtivat yhdessä liikenteenohjauksesta kaupan alueella. Rekan ympärillä tilanne pystytään pitämään hallinnassa jatkuvalla neuvonnalla.

 

Kauppakeskuksen sisääntuloväylät voivat osoittautua suuremmaksi ongelmaksi.

– Poliisi valvoo alueen liikennettä, mutta mikäli kauppakeskuksen sisääntuloväylillä tarvitaan liikenteenohjausta, on vastuu tapahtuman järjestäjillä, sanoo komisario Juha Mäntynen Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

– Paikalle tulevilta ihmisiltä edellytetään tarkkaavaisuutta ja normaalia valppautta. Muutenkin jokainen voi valita, kannattaako sinne jonon päähän ajaa.

Mäntynen muistuttaa, että poliisi sinänsä ei pysty sen paremmin estämään kuin purkamaankaan ruuhkaa.

– Resursseillamme emme pysty priorisoimaan tällaista tapahtumaa ykköseksi. Toimimme tilanteen mukaan, ja jos jossain tapahtuu jotain tärkeämpää tai vakavampaa, lähdemme sinne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .