Katso kuvat operaatiosta: Kissa virui Uuraisilla neljä päivää puussa ja vain pakeni palomiehiä – vielä yksi jippo ja niin meni kissakin retkuun

Kissanomistajan huoli yltyi tiistaina niin kovaksi, että palokunta piti soittaa hätiin Uuraisille. Kissa oli nimittäin kiivennyt jo viikonloppuna puuhun eikä suostunut tulemaan alas. Omistaja oli odotellut tässä vaiheessa neljä päivää.

Vaikka kissat yleensä hoitavat itse itsensä kiipelistä ja puustakin alas, voi eläin joskus itsepintaisuuttaan pysyä korkeuksissa niin kauan, että sen voimat heikkenevät eikä se pääse enää itse alas.

Pelastuslaitos sai klassisen kissa puussa -tehtävän Uuraisten Hiirolantielle iltapäivällä. Kissa, jonka nimi ei pelastuslaitoksen tietoon tullut, oli täräyttänyt itsensä metsäkuuseen. Tikasautolla metsään ei päässyt, joten apuun haettiin tavan tikkaat.

– Kissa oli 12 metrin korkeudessa kuusessa, mutta palomiehet henkeään uhmaten kiipesivät auttamaan, palomestari Tuomas Juuti kertoo.

Mutta mitä vielä. Kissa päätti kivuta pakoon, aina vain korkeammalle. Hetken aikaa näyttikin jo siltä, ettei kissapoloa päästä auttamaan.

– No yksi jippo löytyi vielä takataskusta. Apuun löytyi puukori, joka sidottiin kiinni seipään päähän. Koriin laitettiin ruokaa ja se kurkotettiin kohti kissaa.

Tämän näköinen oli koriviritys, jonne älytysmielessä sujautettiin kissalle maistuvia herkkuja. Niin alkoi kissaakin kiinnostaa. Kuva: Keski-Suomen pelastuslaitos
 

Nälkä ja ruoka vei voiton, ja niin vain kissakin meni retkuun. Herkkukoriin kömmittyään se saatiin kuin saatiin laskettua takaisin maan turvalliselle kamaralle.

– Eli loppu hyvin, kaikki hyvin.

Korissa matka kohti maanpintaa saattoi alkaa. Kuva: Keski-Suomen pelastuslaitos

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kuva: Keski-Suomen pelastuslaitos
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.