Katso video: Satoja ihmisiä kävi ihmettelemässä Harri Pesosta ja MM-pokaalia – Muurameen rakennetaan "Pesosen portaat"

Jääkiekon MM-kultamitalisti Harri Pesonen tapasi yleisöä pokaalin kera Jyväskylän kauppakeskus Sokkarilla lauantaiana aamupäivällä. Suuret aplodit Pesoselle antanut noin 300–400 hengen yleisö sai maailmanmestarilta nimikirjoituksia ja pääsi tämän kanssa yhteiskuviin. "Pojan" painoakin kokeiltiin.

Muun muassa jyväskyläläinen 9-vuotias jääkiekkofani Emma Heinälä sai Pesosen nimikirjoituksen Suomen lippuun. Niin ikään jyväskyläläinen Virpi Tiainen pääsi yhteiskuvaan kiekkoilijan kanssa.

– Oli ihan huikeata tavata hänet livenä, sanoi Tiainen.

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Sinuhe Wallinheimo juonsi tilaisuuden, jonne tervehdyksensä toivat Jyväskylän kaupungilta kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Eila Tiainen ja JYPiltä toimitusjohtaja Risto Korpela.

Pesonen pelasi JYPissä vuosina 2008–2012 voittaen kaksi suomenmestaruutta.

Aplodit sai Muuramen kunnanjohtajan Ari Ranta-ahon ilmoitus siitä, että Muuramessa syntyneelle Pesoselle myönnetyn stipendin lisäksi kuntaan tullaan tekemään "Pesosen portaat".

Portaat rakennetaan Sillanniityn maisemamuuriin, Ysitien länsipuolelle sijoittuvan uuden liikekeskustontin reunalle suunniteltuun lähiliikuntapaikkaan.

– Mukavahan se oli vähän päästä näyttämään ihmisille pokaalia, kun tämä kiekkokaupunki on ja kuitenkin Leijonat kiinnostavat aina kovasti Suomessa. Kiva oli nähdä, että oli paljon väkeä, ja jakaa tätä meidän hienoa voittoa ihmisten kanssa, Pesonen sanoi.

Sokkarilta Pesonen suuntasi juhlimaan perheen ja lähipiirin kesken. Sveitsiin, jossa Pesonen ammatikseen pelaa, matka jatkuu ensi viikon lopulla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .