Katso video: karhunpentu ronkki roskista Muuramessa – kuvaaja yritti ottaa selfien otson kanssa

Elokuun ensimmäisestä päivästä tuli Antti Kiramolle ikimuistoinen. Hän oli perheineen käymässä vanhempiensa luona Muuramen Niittyahossa, kun Innanlahdentiellä osui silmiin uljas luontokappale.

– Olimme juuri lähteneet ajamaan autolla pois vanhempieni luota, kun huomasin, että heidän naapurissaan oli pihan roskapöntöt nurin, Kiramo muistelee.

– Sitten äkkäsin, että siellähän oli karhu niitä roskia tonkimassa.

Kiramo peruutti autonsa karhun kohdalle, jolloin otso otti jalat alleen ja pakeni kohti metsää. Sieltä elukka tuli pian takaisin kurkistelemaan ja tarkkailemaan tilannetta. Ei aikaakaan, kun mesikämmen oli jo uudestaan roskapönttöjen kimpussa.

– Höpötimme siinä autossa ikkuna auki, välillä karhu katsoi meitä ja jatkoi sitten roskien penkomista. Pentuhan se oli, Kiramo sanoo.

Kiramo kuvasi karhusta videon, minkä lisäksi hän yritti ottaa pennun kanssa myös selfien, eli yhteiskuvan. Se ei kuitenkaan enää karhulle sopinut.

– Eläin säikähti minua ja lähti takaisin metsään.

Kiramo soitti havaitsemastaan karhunpennusta myös hätäkeskukseen. Poliisi yritti tämän jälkeen tavoittaa karhua, mutta etsinnät eivät tuottaneet tulosta.

Seuraavana päivänä Kiramo sai puhelun kaveriltaan, joka oli kuullut tästä ihmisen ja metsän kuninkaan välisestä kohtaamisesta.

– Kaveri lähetti myöhemmin vielä viestin, että oli nähnyt luultavasti saman pennun noin viiden kilometrin päässä siitä paikasta, jossa kuvasin videon, Kiramo kertoo.

Korpilahden riistanhoitoyhdistyksestä kerrotaan, että heille on viimeksi ilmoitettu Muuramessa päin liikkuneesta karhusta noin kaksi viikkoa sitten. Yhdistyksen petoyhdyshenkilö Petri Loberg ei suostu kommentoimaan, missä päin tämä karhuhavainto oli tehty.

Karhujen kaatolupia on yhdistyksen alueella käytettävissä tulevalla metsästyskaudella kaksi: yksi Korpilahdessa ja yksi Jämsässä. Metsästys alkaa 20. elokuuta.

Loberg muistuttaa, että jos karhuun sattuu kotipihassaan törmäämään, on aina soitettava hätäkeskukseen. Hänen mukaansa on myös syytä pysytellä sisätiloissa eikä mennä turhaan häiritsemään pihaan ilmestynyttä eläintä.

– Sinänsä karhua ei tarvitse pelätä, mutta ei sitä kannata alkaa pihassa valokuvaamaan eikä mennä sitä lähelle. Koskaan ei voi tietää, mitä karhu tekee, Loberg toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .