Katso video: näin käytät 112-mobiilisovellusta – nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa

112 Suomi on mobiilisovellus hätäpaikannukseen. Hätätilanteessa avunsaanti nopeutuu, kun soittajan tarkka GPS-sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelun käsittelyä.

Sovellus on integroitu Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin, joten hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta. Apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä ja avun paikalle tulo nopeutuu, kun kohdesijainti on tarkasti tiedossa.

Pelkkä sovelluksen olemassaolo ei siis riitä, vaan hädässä olijan pitää muistaa soittaa hätäpuhelu sovelluksen kautta. Puhelin lähettää paikannussignaalin hätäkeskukselle vain soitettaessa.

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Windows-, Android-, iPhone- ja Jolla-puhelimiin sovelluskaupoista. Hätäkeskus suosittelee lataamaan sovelluksen ja opastamaan sen käytössä varsinkin lapsia ja vanhuksia.

Katso alta löytyvästä videosta, kuinka sovellusta käytetään.

 

Vuoden 2017 loppuun mennessä 112 Suomi -sovelluksen on ladannut jo yli 1,3 miljoonaa käyttäjää.

Hätänumeron lisäksi sovelluksella saa suoran yhteyden tärkeimpiin päivystys- ja neuvontapuhelimiin ilman numeron näppäilyä. Tiedot löytyvät sovelluksen Päivystysnumerot -välilehden alta. Numeroihin pääsee soittamaan painamalla luurin kuvaketta halutun palvelun kohdalla.

Soita aina hätänumeroon, kun epäilet hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön olevan uhattuna tai vaarassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .