Katso video: viljapellossa Korpilahdella maantien vieressä liikkunut tumma möykky oli karhu – "Olin ihan ihmeissäni"

Joonas Johansson oli torstai-iltana ajamassa puolisonsa kanssa autolla Jyväskylästä kotia kohti Tampereelle. Korpilahden Saakosken kohdalla Johanssonin silmiin osui viljapellossa liikkunut tumma möykky.

– Yleensä tulee ajaessa vähän tarkkailtua peltojen ja metsien reunoja, jos jotain eläimiä näkyisi. Saakosken kohdalla sitten huomasin, että viljapellossa jokin liikkuu, mutta en heti erottanut, mikä se oli, Johansson kertoo.

– Sitten huomasin, että sieltähän nousi karhu takajaloilleen seisomaan. Olin tietysti ihan ihmeissäni heti. Laitoin vilkun päälle ja ajoin auton tien sivuun.

Kerta oli ensimmäinen, kun Johansson näki karhun ilmielävänä. Hän jäi puolisonsa kanssa tien reunaan katselemaan ja kuvaamaan luontokappaletta. Pian paikalle saapui muitakin ihmettelijöitä.

– Karhu oli ihan rauhallisesti siinä pellolla. Sitten meidän perään alkoi kerääntyä muitakin autoja, jolloin karhu kävi vähän levottomaksi. Se säntäsi jonkin matkaa takaisin metsään päin, Johansson sanoo.

Yhtäkkiä mesikämmen päätti kuitenkin kääntyä takaisin ja lähteä juoksemaan tietä kohti. Johanssonin mukaan oli vähällä, ettei eläin jäänyt auton alle.

– Karhu tuli aivan tien reunaan. Liikennettä meni koko ajan, eikä autoilija ilmeisesti huomannut, kun karhu meinasi sännätä auton alle. Viime hetkellä karhu kuitenkin säikähti autoa eikä tullut sitten tielle ollenkaan.

Tämän läheltä pitäneen tilanteen jälkeen otso jatkoi kulkuaan takaisin pellolle, josta se kääntyi välillä katsomaan taakseen ihmettelemään kerääntyneitä silmäpareja.

– Sitten se hävisi hetken päästä metsään. Koko tilanne kesti ehkä kaksi–kolme minuuttia, Johansson toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .