Kauhunhetki NY-lennolla: Sekava mies kävi stuertin kimppuun

Matkustajat kokivat lauantaina pelottavia hetkiä Finnairin lennolla Helsingistä New Yorkiin.

– Koneessa oli lennon aikana sekavasti käyttäytynyt ulkomaalainen mies. Miehellä oli jonkinlainen väkivaltainen kohtaaminen yhden stuertin kanssa, kertoo koneessa matkustanut Keskisuomalaisen lukija.

– Sekava mies ravasi lennon alkuvaiheessa pitkin konetta ja jo ennen nousua hänellä oli jotain välikohtausta henkilökunnan kanssa.

Keskisuomalaisen lukijan mukaan mies oli parikymppinen ja hän oli tullut Helsinkiin Venäjältä. Miehen kansalaisuudesta ei kuitenkaan ole varmuutta. Hän istui kaverinsa kanssa koneen takaosassa.

Vinkkaajan mukaan miestä alkoi lopulta rauhoitella suomalaistaustainen mies, joka työskentelee poliisina New Yorkissa. Poliisi istui lennon lopussa pari tuntia häirikön kanssa, eikä häirikkö tehnyt sinä aikana enää mitään.

– Kun kone laskeutui New Yorkiin, matkustajia kuulutettiin pysymään paikallaan. Koneeseen tuli neljä virkapukuista poliisia, jotka veivät miehen ja hänen kaverinsa. Tämän jälkeen muut matkustajat pääsivät ulos. Kiinniottotilanteessa ei ollut mitään vastarintaa.

Finnairin viestinnästä vahvistettiin sunnuntaina, että kyseisellä lennolla on ollut häiriköintiä. Tapauksen raportointi on vielä kesken.

– Tapaukset ovat harvinaisia. Yleensä matkustamohenkilökunta saa ihmiset rauhoittumaan, kertoo viestinnän asiantuntija Manti Väätäinen-Pereira Finnairista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.