Peter Nyman hämmensi kaupan työntekijää: "Meni ihan hiljaiseksi, tuijotti vain"

Korpilahtelaisella kirvesmiehellä Peter Nymanilla on ikää melkein saman verran kuin muun muassa Uutisvuodosta ja MTV:n uutisista tutulla kaimallaan. Molemmat ovat 49-vuotiaita. Eroa on tasan kuukausi.

– Olen häntä päivälleen kuukauden vanhempi. Se television Peter Nyman on siis minun replika.

Nyman tuli mukaan Keskisuomalaisen Nimikaimat-juttuun anoppinsa ansiosta. Tai takia. Tämä niin sanotusti ilmiantoi vävynsä.

– Ja mikäs siinä. Ihan hauska sattumahan tämä on.  

Nyman otti kaimastaan vähän selvää jouduttuaan hankaluuksiin tämän takia.

– Olin yrittäjänä Helsingissä ja menin johonkin liikkeeseen ostamaan firmalle työkaluja. Kun sitten annoin pankkikortin kassalle, tämä meni ihan hiljaiseksi. Tuijotti vain.

Kassalla istui sen toisen Peter Nymanin sukulainen, joka tiesi varsin hyvin, että Peter Nyman ei näytä pankkikorttia ojentavalta mieheltä. Mielessä kävi oletettavasti se, että kortti on varastettu.

– Kassa sanoi, että et voi olla Peter Nyman. Ei siinä sitten auttanut muu kuin kaivaa henkkarit esiin ja todistaa, että olenhan minä.

Tämän sattumuksen jälkeen hän huomasi miesten läheisen syntymäpäivänkin.

Nyman kertoo nimensä aiheuttavan lähinnä hymyilyä.

– Kun tuo minun puhelinnumeronikin on ihan kuin jostain elokuvista, ihmiset ajattelevat, että ei voi olla totta!

Samaan epäluuloon hän on törmännyt esitellessään itsensä puhelimessa.

– Kerran soitin kysyäkseni myynnissä ollutta tonttia ja toisessa päässä sanottiin, että ”niin varmaan” ja lyötiin luuri korvaa.

Korpilahden Peter Nyman viettää vapaa-aikaa mieluusti rumpuja hakaten. Hän kuuluu kahteen bändiin, Trio Puusuksiin ja Casperiin, jotka treenaavat miehen autotallissa.

Treeniä ei kuitenkaan ole Kymmenen uutisten aikaan. Silloin nimittäin Peter Nyman istahtaa television ääreen kuulemaan Peter Nymanilta, mitä maailmalla on tapahtunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.