Legendaarinen opiskelijatapahtuma valtasi kaupungin – historialliset jatkobileet

Kauppakadun Approbatur toteutettiin tänä vuonna hieman erilaisempana, kun opiskelijatapahtuman loppubileitä vietettiin ensimmäistä kertaa vuosikausiin yhdessä paikassa. Kun viime vuosina Approbaturiin osallistuneet opiskelijat ovat siirtyneet jatkoille yökerhoihin ympäri kaupunkia, tällä kertaa opiskelijaväki suuntasi Lutakon Paviljonkiin.

Paviljonkiin appropäivän jälkeen suuntasi arvion mukaan jopa lähes 7 000 opiskelijaa. Opiskelijavirrassa siirtymässä kohti Lutakkoa näkyi haalareita kaikissa sateenkaaren väreissä. Jyväskyläläinen konkarikävijä saattoikin tunnistaa toispaikkakuntalaiset oudoista väreistä – ja löytyipä joukosta aina Tallinnasta asti saapuneita opiskelijoita.

Syy siihen, miksi Approbaturin konseptia haluttiin hieman muuttaa, oli selkeä: aiemmin haalariväki on joutunut jonottamaan yökerhoihin jopa useiden tuntien ajan. Paviljonkiin luvattiin maksimissaan 45 minuutin jonotusaika.

Kauppakadun Approbaturin ideana on kerätä suoritusmerkintöjä ja leikkimielisiä tutkintoja ostamalla yhden illan aikana juomia tapahtuman yhteistyöravintoloista.

Juttua korjattu 2.10.2015 klo 9.24: Kauppakadun Approbaturin loppubileitä on ennenkin järjestetty yhdessä paikassa, mutta ei vuosikausiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .