Kauppakeskuksen sammutustyöt jatkuvat Jyväskylässä –  savusta yhä haittaa

Jyväskylässä sammutustyöt jatkuvat Palokassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa. Pelastuslaitoksen mukaan ostoskeskuksen kattorakenteita sammutetaan yhä, mutta tulen ei uskota enää leviävän muualle.

Ostoskeskus saatiin ajoissa tyhjennettyä ihmisistä, eikä kukaan ole loukkaantunut palossa

Pelastuslaitoksen mukaan 1 600-neliöisen, yksikerroksisen rakennuksen kattorakenteet tuhoutuvat, mutta tuli ei varsinaisesti ole levinnyt rakennuksen sisälle.

– Siellä saattaa pieniä palopesäkkeitä olla tuossa pääsisäänkäynnin edessä, mutta varsinaista sisäpaloa ei ole ollut, sanoo päivystävä päällikkö Tapio Viitanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Vahinkojen arvioidaan nousevan mittaviksi, sillä kattopalosta aiheutuu alapuolisiin tiloihin savu- ja vesivaurioita. Ostoskeskuksessa on toiminut ainakin K-Market Jälkkäri, R-kioski, parturiliike ja pizzeria.

K-Marketin kauppias Samuli Koskinen kertoo, että palo alkoi hitaasti rakennuksen ulkopuolelta, josta se levisi myymälään ja sytytti katon välitilan tuleen. Myymälä saatiin kuitenkin evakuoitua.

Palon epäillään syttyneen ulkopuolelta

Palon syttymissyy ei vielä ole selvillä. Palon uskotaan saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen edessä on ollut siirreltävä kalanpaistopiste, jonka on alustavasti epäilty voivan liittyä asiaan.

Savusta aiheutuu edelleen haittaa lähiympäristölle ja tilanteen arvioidaan jatkuvan vielä muutaman tunnin. Pelastuslaitos on pyytänyt sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon sekä välttämään liikkumista alueella.

Hätäkeskus sai palosta hälytyksen puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä. Palopaikka sijaitsee Palokan keskustassa. Jyväskylän kaupunki tiedotti myöhemmin iltapäivällä, että Palokan aluekirjasto on suljettu tulipalosta aiheutuvan savuhaitan vuoksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .