Kaupunginhallituksen jäsentä syytetään uhkailusta – eroaa tehtävistään

Professori ja kaupunginvaltuutettu Kimmo Suomi (sd.) on jättänyt eronpyynnön kaikista Jyväskylän luottamustoimista: kaupunginvaltuuston jäsenyydestä, kaupunginhallituksen jäsenyydestä ja Liikelaitos Jyväskylän Tilapalvelun johtokunnan jäsenyydestä vedoten henkilökohtaisiin syihin.

Henkilökohtaisten syiden takana on puhelinkeskustelu 9.1.2015 Jyväskylän kaupungin sosiaalityöntekijän ja Suomen välillä.

– Sosiaalityöntekijän luona oli tuolloin asiakkaana minulle läheinen henkilö, joka on kärsinyt vakavista terveydellisistä ongelmista, pyytämässä apua. Asiakas on kokenut tulleensa kaltoin kohdelluksi Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa viimeiset 15 vuotta, jolloin häntä on heitelty luukulta toiselle apua saamatta. Hän on tälläkin hetkellä jokapäiväisten julkisten terveyspalvelujen käyttäjä ja olen hänen sairautensa, henkensä ja elämänsä johdosta päivittäin erittäin huolissani, kertoo Suomi tiedotusvälineille lähettämässään tiedotteessa.

Suomi kertoo myös, että sosiaalityöntekijä koki Suomen puheen uhkaavana ja väittää Suomen uhkailleen häntä erottamisella. Edelleen Suomi kertoo, että kaupungin lakimies on väittänyt Suomen syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön kaupunginhallituksen jäsenenä ja uhannut polisitutkinnalla viemällä asian salaiselle listalle kaupunginhallituksen kokoukseen.

– En koe toimineeni lainvastaisesti, mutta ylireagoin ja siksi kannan seuraukset eroamalla kaikista Jyväskylän kaupungin luottamustehtävistä, tiedottaa Suomi.

Eroamistaan Suomi pitää myös vastalauseena turhauttavan riitelevälle ja yhteistyöhön kykenemättömälle toimintakulttuurille, jolla Jyväskylässä asioita hoidetaan virkakunnan keskuudessa. Puoluepoliittiikkaa asiaan ei Suomen mukaan liity.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .