Kaupunginhallituksen päätökset julki ennen kokousta

Juankosken kaupungin verkkosivuilla julkaistiin perjantai-iltapäivänä 6.2. kokouspöytäkirja kaupunginhallituksen kokouksesta, joka pidetään maanantaina 9.2.

Etukäteen julkaistuun pöytäkirjaan oli kirjattu valmiiksi huomattava osa päätöksistä.

Esimerkiksi kaupunginhallituksen edustajat eri lautakuntiin toimikaudelle 2009-2010 oli pöytäkirjan mukaan jo päätetty.

Henkilövalinnoissa loistavat poissaolollaan perussuomalaiset, jotka saivat Juankoskella toiseksi eniten ääniä keskustan jälkeen. Kaupunginhallituksen jäsen Martti Pohjolainen (ps.) kertoo Savon Sanomille pitävänsä tapausta skandaalina.

- Minun pitäisi mennä blankkopaperin kanssa hallituksen kokoukseen maanantaina valitsemaan näitä henkilöitä, mutta nyt minulla on toinen paperi, jossa heidät on jo valittu. Kannattaako minun enää mennäkään sinne, Pohjolainen kysyy.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja valmis eroamaan

Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko ja pitämättömän kokouksen pöytäkirjanpitäjä, hallintojohtaja Kaisu Matinniemi pahoittelevat tapahtunutta ja vakuuttavat, että kyseessä ei ole "varjokokouksen" pöytäkirja.

- Pöytäkirjan luonnos meni vahingossa esityslistan paikalle nettiin, ja minä kävin sen illalla poistamassa, Matinniemi sanoo.

Matinniemen mukaan Juankoskella on tapana, että hallituksen kokousten pöytäkirjat täytetään kokouksen kuluessa. Tämän jouduttamiseksi Matinniemelle toimitetaan etukäteen esimerkiksi nimiä, joita ryhmät tulevat esittämään luottamustehtäviin.

- Tosin ne muuttuvat sitten, mutta se helpottaa kokouksessa hirveästi sitä kirjoittamista, Matinniemi jatkaa.

Martti Pohjolaisen mukaan perussuomalaisilta ei ole kysytty nimiä etukäteen, eivätkä he ole niitä myöskään toimittaneet.

Luonnoksen pohjalla olevat tiedot toimitti Matinniemelle kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Lösönen (kesk.), joka kertoo ottavansa tapahtuneesta poliittisen vastuun.

- Jos ryhmät katsovat, että tästä voidaan vielä jatkaa, olen valmis jatkamaan. Mutta yhtä valmis olen jättämään pyyhkeen kehään, Lösönen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

Lindtmanille kolme, Marinille yksi ääni – keskisuomalaiset puoluevaltuutetut ovat valintansa tehneet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.