Kaupunginhallituksen puheenjohtajan autotalli paloi Jämsässä

Jämsässä syttyi perjantaiaamuna autotallipalo Sammallahden Kanavakalliolla. Palossa pahoin vaurioitunut autotalli on Jämsän kaupunginhallituksen puheenjohtajan Piritta Rantasen perheen. Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 8.12.

– Meiltä lähti koululainen kouluun kello 7.15, eikä huomannut vielä mitään. Tein hälytyksen kello 8.12, ja silloin liekit löivät jo katosta läpi, Rantanen sanoo.

Palo sai alkunsa ilmeisesti tallin sisällä olevasta pannuhuoneesta, josta se levisi tallin kattorakenteisiin. Paloa oli sammuttamassa neljä yksikköä.

Rantanen kertoo, että sisältä ei saada haettua mitään, sillä katto on romahtanut tallin sisälle.

– Takaseinä on palanut kokonaan, ja seiniä on purettu ikkunoihin saakka, hän kertoo.

Suuressa autotallissa on ollut paljon tavaraa, muun muassa auto, autonosturit, lasten mopo, kalastustarvikkeita ja suuri määrä työkaluja.

– Lämmitys taloon on tullut autotallin kautta. Vettäkään ei tule, sillä sekin kulkee autotallin kautta, Rantanen kertoo.

Riskiä palon siirtymisestä asuintaloon ei ollut, sillä talo sijaitsee 20 metrin päässä autotallista. Kotona olivat Rantasen lisäksi hänen puolisonsa ja heidän kaksivuotias lapsensa.

– Palokunta tuli todella nopeasti paikalle, eikä palo alkanut tallin talonpuoleisesta päädystä. Kissatkin olivat onneksi sisällä.

Rantanen sanoo, että perjantai kuluu sammutustöissä. Seinän välissä paloi perjantaina kello 11 aikaan edelleen, joten rakennusta on vahdittava.

– Tärkeintä on, että henkilövahinkoja ei tullut, Rantanen kommentoi.

Juttua muokattu 17.8. kello 14.15. Korjattu virheellinen tieto: Piritta Rantanen on kunnanhallituksen puheenjohtaja, ei kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .