Jyväskylän kaupunginjohtaja: "Kuntarakenneuudistus lässähti"

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson piti perinteisen uudenvuodenpuheensa juuri ennen vuoden vaihtumista. Anderssonille uudenvuodenpuhe oli viimeinen, sillä hän siirtyy eläkkeelle tulevana keväänä.

Andersson kehui puheessaan Jyväskylän vuonna 2009 tekemää kuntaliitosta, mutta moittii kuntarakenneuudistusta "lässähdyksestä."

– Vuonna 2009 toteutui maamme suurin kuntien yhdistymisprosessi, kun Jyväskylän kaupunki, maalaiskunta ja Korpilahden kunta yhdistyivät. Se oli ennakkoluuloton, tärkeä ja edellä kävijyyttä osoittanut toimi. Siitä voi vielä tänä päivänäkin perustellusti olla ylpeä! Rakenteiden uudistamista on senkin jälkeen tavoiteltu suomalaisessa kuntakentässä, mutta lopulta melko ohuin tuloksin. Valitettavasti kuntarakenneuudistuskin lässähti kasaan.

Myöskään sote-uudistus ei saa kaupunginjohtajalta kiitosta.

– Maamme nykyisen hallituksen ensimetreillä asetettu tavoite kuntarakenneuudistuksesta olisi oman arvioni mukaan ollut perusajatukseltaan ja toteutukseltaan sekä ennakoitavuudeltaan selkeämpi ja muutosdramatiikaltaan vähäisempi kuin jättimäinen sote-uudistus. Suunta on kuitenkin valittu ja nyt edetään sen mukaisesti! Muutoksen tarve ja ulkoinen paine uudistukselle on valtaisa. Mielestäni sote-uudistus sinänsä on välttämätön, mutta mitä uudistukselle lopulta tapahtuu kaikkien perustuslain tulkintojen jälkeen, onkin sitten jo toinen asia. – Uskon ja toivon, että välttämättömät hyvinvointivaltion rakenteiden uudistukset saadaan kuitenkin toteutettua!

"Vuosi 2014 merkittävästi talousarviota parempi"

Talouden näkymä on tällä hetkellä Jyväskylän osalta ennakoituakin parempi.

– Jyväskylän taloutta on taakse jäävän vuoden aikana saatu selkeästi reivattua oikealle, kestävälle kurssille. Vuosi 2014 tulee toteutumaan talousarviota merkittävästi parempana. Olemme oikealla suunnalla ja asetetussa aikataulussa kiitos ryhdikkään päätöksenteon ja uutteran henkilöstön. Tästä on hyvä jatkaa talouden ja toiminnan yhteen sovittavaa remonttia. - Kovaa maata alkaa olla jalkojen alla, Andersson kehui puheessaan.

Julkaisemme kaupunginjohtaja Markku Andetssonin puheen kokonaisuudessaan tämän jutun ohessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .