Kaupunginjohtaja piti KeuPa-huumaisen lupauksensa – hinnaksi tuli 4000 euroa

Jääkiekkoseura KeuPan faneja kertyy neljä bussillista tänään, kun seura lähtee vieraspeliin Turkuun TUTOn kaatoon. Lauantain viides finaali kääntyi KeuPalle kovalla taistelulla 3-1, ja nyt finaalisarja on katkolla Kupittaalla Turussa. Kaupunginjohtaja Hannu Mars lupasi pelin jälkeen, että Keuruun kaupunki kustantaa fanibussit Turkuun seurahistorian ainutlaatuiseen otteluun.

– Idean antoi kultakypärä Markus Jokinen lohkaisemalla pienen hallin mukavuudesta, kun sellaisessa on tunnelmaa. Kupittaalta sitä on puuttunut, ja nyt meillä on sinne Keuruulta mainio vientituote. Sunnuntai-iltana ilmoittautuneita oli jo 130, toteaa Mars.

KeuPalla on vannoutuneiden fanien joukkue, joka seuraa vieraspelejä paikan päällä. Fanibussi on kulkenut myös Turkuun aikaisempiin finaaleihin.

Pelillisesti vastakkain on kaksi erinomaista joukkuetta. KeuPa on tasaisen vahvasti koko kauden, ja oli runkosarjan kärjessä lähes koko ajan. Keuruulaiset lähtivät pudotuspeleihin sarjaykkösenä, ja dominoivat puoli- ja välieriä. Puolivälierissä kaatui LeKi voitoin 4-0 ja välierissä puolestaan jyrän alle jäi Jokipojat voitoin 4-0.

"Fanibussit hieno ele kaupungilta seuralle"

TUTO on pelannut nousujohteisen kauden. Puolivälierissä kaatui Kiekko-Vantaa 4-1 ja välieriä joukkue puursi pitkän kaavan mukaan. Lopulta SapKo taipui voitoin 4-3. Silti rutinoitunut ryhmä aloitti finaalisarjan vierasvoitolla levännyttä Keuruun ryhmää vastaan.

Seura-aktiivi, osakas ja hallituksen jäsen Olli Raaska ei ennakoi illan tulosta.

– Fanit uskovat voittoon. Hetki sitten ilmoittautuneita lähtijöitä oli 157 ja ilmoittautuminen sulkeutuu juuri nyt. Edellisen ottelun Kupittaalla seurasin, ja se oli KeuPan heikoin tässä finaalisarjassa. Hereillä ryhmän täytyy olla, että TUTO taipuu. Tämä fanibussit on hieno ele kaupungilta seuralle ja kiekkofaneille. Neljän bussin kolona lähtee tänään Turkuun. Rahallisesti puhutaan noin 4000 eurosta, laskeskelee Raaska.

TUTO Hockey on 20-luvun lopulla perustettu perinteikäs turkulainen jääkiekkoseura. Jalkapallolla aloittanut työväen urheiluseura otti jääkiekon ohjelmaan 40- ja 50-luvun luvun taitteessa, ja samalla jääpallo suli pois seuran urheilusta. Kiekko vahvistui pikku hiljaa, ja vuonna 1965 joukkue juhli nousua mestaruussarjaan. TUTO oli pääsarjassa pronssilla kaudella 1967-68. Seura talousvaikeuksien myötä menetti kärkipelaajia TPS:ään ja tipahti 70-luvun puolivälissä 1. divisioonaan, luopui sarjapaikasta ja aloitti nousutyön 4. divisioonasta. 1. divisioonaan se palasi 80-luvun puolivälissä.

Kaupunginjohtaja lähtee mukaan

Keuruun Pallon historia on huomattavasti lyhyempi. Seura perustettiin vuonna 1950 , ja se saavutti menestystä jalkapallossa pelaten korkeimmillaan Kakkosessa. Jääkiekko ja luistelu irtautuivat itsenäiseksi seuraksi, KeuPa HT:ksi 1995.

Mars nousee yhteen lähtevistä busseista mukaan.

– Kieltämättä yksi ilmoittautunut tulee lisää. Olisi minulla muutakin tekemistä, mutta on tämä niin hieno tarina, että haluan sitä kaupunginjohtajana olla paikan päällä todistamassa kauden loppuun asti, sanoo Mars.

– Minä lähden Marsille seuramieheksi, toteaa Olli Raaska.

Päivän kuudes finaali näkyy TV2:ssa suorana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .